И цената на пастата скочи сериозно. Пастата – смятана доскоро

...
И цената на пастата скочи сериозно. Пастата – смятана доскоро
Коментари Харесай

И цената на пастата скочи сериозно

И цената на пастата скочи съществено. Пастата – считана до неотдавна за относително евтина и лесна за подготвяне храна, се оказва, че е стигнала впечатляващи цени,
сподели инспекция по магазините у нас.
Килограм спагети към този момент е сред 6 и 8 лв., а някои типове талиателе струват и над 20 лв..

Така те са към този момент по-скъпи от кг свинско бонфиле да вземем за пример, а забележителното нарастване на цените се оказва, че не визира единствено Италия.
У нас тестените произведения през април са
поскъпнали с повече от нормалното – с 1,4% единствено за месец, откакто преди този момент в продължение на половин година цените им не се променяха. Все отново най-високото им равнище беше в средата на предходната година, когато означиха нарастване от 35%.
Поскъпването е извънредно на фона
на падащата цена на пшеницата. Освен това доникъде на тази година суровината, от която се създават – брашното, е с 0% Данък добавена стойност, написа „ 24 часа “. Значително паднаха и котировките на газа и тока, които до неотдавна служеха като опрощение на
производителите за неналичието на поевтиняване.
Домакинствата в България поставят на масата разнообразни типове паста не повече от 2 пъти седмично, демонстрират проучвания на търговци и производители, предаде bgonair.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР