И трябва след толкова години да не им се хващаме

...
И трябва след толкова години да не им се хващаме
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Провокациите срещу ПП-ДБ ще са постоянен фон frognews.bg

И би трябвало след толкоз години да не им се хващаме и изливаме незабавно душевния дискомфорт върху депутатите от ПП-ДБ - което точно Статуквото цели.
Ама били 8 души дали своят вот с “въздържал се ” за Пеевски. Каква драма, драги фенове!
Помогнаха ли тези гласове за избора? Не.

Реплика ли са тези гласове на гласовете “за ” ръководство на ПП-ДБ на Пеевски и Карадайъ?

Да, тъй като са точно на водачите.

Имаше ли диалози с Движение за права и свободи за конституционна смяна? Да.

Тогава по какъв начин желаеме Движение за права и свободи да се включат, а всички да са срещу решението на Движение за права и свободи кой да ги съставлява?

И мисля за интелигентно решението за “въздържал се ” на точно водачите - което значи: не те желаеме, само че желаеме помощта на Движение за права и свободи.

Да, Пеевски е провокация. Да, не е добре за имиджа на ПП-ДБ. Но и с ББ е по този начин. А с кого да се договаря? С Тошко? С Нинова? С Копейкин? Тръмп - да ме простят консерваторите - е неприкрит нарушител: да бяха спрели Конгресът и Сенатът на Съединени американски щати да споделят с него? Ами няма по какъв начин - определен е. Е, какво да вършим - и Пеевски е законно определен.

Сякаш продължаваме да сме дълбока съпротива на всичко, а не управляваме страната. И нямаме потребност от поддръжка в Народното събрание.

Парламент значи говорилня. И би трябвало да приказваш и с най-големите си врагове. Помните ли съвета на Кръстника: “Дръж приятелите си близо, а враговете си - още по-близо! ”
Когато Движение за права и свободи е подценено - Има Такъв Народ и Възраждане се развихрят на макс да повтарят тезата на Карадайъ за фашисткия преврат; медиите изпадат в истерия; записите избуяват в общественото пространство. А огромните национални медии дори пропущат да кажат, че Възраждане направи вероятен избора на Директива за птиците - по-важни са им 8 души въздържали се от ПП-ДБ. Точно като нашего брата демократа.

А ГЕРБ?

ГЕРБ извършват безропотно всичко спуснато от Движение за права и свободи поради едни гласове във Висш съдебен съвет. Вероятно и за държавното управление са получили позволение чак след срещата с Пеевски.
И след единствено едно посещаване в стаята им - няма към този момент рамбовци, няма фашистки прелом, а държавното управление мина. Да, заплаща се цена, когато би трябвало да се ръководи с 62 депутати.
Но кой е успявал да направи - два пъти - кабинет с 60 депутати за Целия Преход? Като във втория случай с втория мандат и де факто независим кабинет?

Трябва да имаме малко по-голямо схващане за политическия развой. И да спрем да се възмущаваме по какъв начин и кой преди да разберем какво и за какво.

И да помним, че в политиката има три значими неща: резултати, резултати, резултати.

 

Евгений Кънев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР