И тримата бивши полицаи били служители на Областната дирекция на

...
И тримата бивши полицаи били служители на Областната дирекция на
Коментари Харесай

Действат На Едро! Изловиха Трима Полицаи Да Извършват Колосален Обир За Милиони!

И тримата някогашни служители на реда били чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен. От държавното обвиняване осведомят за длъжността на единствено един от тримата - Денислав М. Същият заемал длъжността " проверяващ служители на реда ", а към интервала на осъщественото от тримата закононарушение той бил шеф на Второто районно ръководство в Плевен.

Обвинителният акт е за това, че в интервала от месец януари 2014 година до октомври 2014 година тримата служители на реда са лишили непознати движимости, които са благосъстоятелност на страната.

Те откраднали акцизни артикули - контрабандни цигари, възлизащи на обща стойност 2 364 252 лв..

Тримата направили действието в изискванията на продължавано закононарушение и сговор. За задачата на обира униформените употребявали моторно транспортно средство и механически средства - стълба, железна пластина и железен лост.

Тримата служители на реда били наясно, че в помещението има доста незаконни цигари. Задържаните акцизни артикули се помещавали в мобилизационна база за военновремеви дейности на ОДМВР-Плевен, намираща се в землището на село Згалево, община Плевен. В склада имало 621 745 броя кутии с цигари без бандерол, които са били конфискувани като значително доказателство.

Мобилизационната база се стопанисва от дирекция " Отбранително-мобилизационна подготовка " - Министерство на вътрешните работи и достъпът до пространствата в нея се осигурявал посредством непоколебим пропускателен режим.

Според обвиняването тримата служители на реда се наговорили да оберат склада. Понеже се охранява, те спомогнали техен прочут, който не бил осведомен с желанията им, да стане защита в склада.

Крадците дебнели когато приятелят им ще бъде на работа и в границите на идващия месец тримата прониквали неведнъж в помещението и изнасяли от там кашони с цигари. След това служителите на реда продавали цигарите на трети лица.

За цялата си незаконна активност тримата съумели да отмъкнат общо 382 134 броя кутии с цигари.

Действията им били разкрити чак през месец март 2016 година, в хода на осъществена инспекция на материалните доказателства по воденото досъдебно произвеждане.

Тримата причинители са отстранени от служба.

Ако бъдат приети за отговорни, някогашните служители на реда могат да влязат зад решетките за период от 10 години до 20 години.
Грози ги и конфискация на цялото или част от имуществото им.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР