И третият оператор, Vivacom, планира да повиши цените на услугите

...
И третият оператор, Vivacom, планира да повиши цените на услугите
Коментари Харесай

Въпреки КЗП: И Vivacom вдига цените заради инфлацията

И третият оператор, Vivacom, възнамерява да увеличи цените на услугите си при започване на 2022 година поради инфлацията. Преди два дни А1 и Теленор обявиха сходно желание, което към този момент провокира инспекция от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

" Във връзка с нарастването на цените на главните енергоносители, съоръжение и услуги планираме смяна на месечните абонаменти, като те ще бъдат минимални и няма да надвишават насъбраната инфлация за 2021 година Увеличението на месечните абонаменти се прави на съображение на Общите условия на Vivacom за съответните услуги и ще бъде не повече от 1 лева с Данък добавена стойност за всяка услуга.

Промяната ще се отрази във фактурите считано от м. февруари 2022 година ", гласи известие на интернет страницата на Vivacom.

Промените засягат всички услуги за частни и бизнес клиенти, с изключение на тези на Социални абонаментни проекти и Планове за хора с увреждания.

Услугите, чийто месечен абонамент е до 19,99 лева с Данък добавена стойност, ще нарастнат с 0,50 лева с Данък добавена стойност. Тези над 19,99 лева ще се усилят с 1 лева

А1 предвиждат, че услугите ще нарастнат приблизително с малко над четири %, а Теленор възнамеряват покачване от към пет %.

Напомняме, че КЗП разгласи нарастването на услугите та А1 и Теленор за нелегално: " Незаконно е мобилните оператори да усилват цените на услугите от Нова година, като ги индексират с инфлацията от 2020 година, съобщи тази заран пред Българска национална телевизия ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

Той изясни, че законодателството разрешава на компаниите да индексират цени по към този момент подписани контракти само с инфлацията от миналата година.

Така че оповестеното желание от телекомите за оскъпяване на настоящите месечни абонаметни проекти от Нова година, може да бъде единствено с инфлацията от 2021 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР