И това се случва в момента - базираният в Лондон

...
И това се случва в момента - базираният в Лондон
Коментари Харесай

Австралийски бизнесмен организира игри за допингирани спортисти

И това се случва сега - основаният в Лондон австралийски предприемач Аарън де Соуса организира Enhanced Games (в свободен превод - Игри за допингирани), съобщи АП.

Нещо като противовес на Олимпийските игри, доколкото се счита, че те са чисти от неразрешени препарати, а това би било много наивно.

Богаташът стартира концепцията си, като твърди, че събитието ще е следващата година, без да показва хазаин, дати, график и така нататък На уеб страницата на конкуренцията се показва, че дисциплините са пет - лека атлетика, плуване, повдигане на тежести, гимнастика (не се показва спортна или художествена, бел. ред.) и бойни спортове (и тук липсва конкретика).

Ясно е, че допингът е мощно застъпен в най-малко четири от изредените тук спортове.

Де Соуса споделя, че желае благодарение на неразрешените субстанции да " отключи човешкия капацитет " и че възстановяване на международни върхове е добре дошло, мощно се предлага даже. Независимо от това кой какво е приел. Няма да има надзор.

Предприемачът дава обещание, че на събитието му ще забележим " най-бързия човек ", някой който е подобрил върха на Юсейн Болт на 100 метра в леката атлетика. Но до момента светът не бил подготвен за това. Олимпизмът го мразел и низвергнал, като това щяло да продължи, реди Де Соуса.

Той към този момент кани спортните почитатели да участват на конкуренцията му, а детайлите ще бъдат оповестени в допълнение. Обещава представление и огромен зрителски интерес.

Намерението на австралиеца среща изострен отпър в спортните среди, като специалисти, почитатели и състезатели го осъждат. Има, несъмнено, и подръжници, като в обществените мрежи някои от тях означават, че на Допинг игри най-малко ще отпаднат  " лицемерието " и " криенето ".

Сред отричащите е Австралийският олимпийски комитет, който жигосах концепцията като " рискова и безотговорна ". Според АОК спортът би трябвало да е чист и безвреден за практикуващите го. Шефът на организацията Мат Керъл даде конференция, на която подлага на критика Де Соуса и неговия план.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР