И тази седмица съседна Сърбия не пропусна да организира нова

...
И тази седмица съседна Сърбия не пропусна да организира нова
Коментари Харесай

Поредна порция антибългарска омраза в Сърбия

И тази седмица прилежаща Сърбия не пропусна да провежда нова антибългарска акция, с известния над стогодишен боеприпас от ненавист, съобщи БГНЕС.


В просторен репортаж " Южен глас " осведоми по какъв начин " българските окупатори са избили хиляди сръбски родолюбци през 1917г. "

" Над 3000 сръбски патриоти са избити, които са отказали да се подчинят на българската концепция, че популацията в южната ни страна е тяхно и че е длъжно да пази България на Солунския фронт през 1917 година Те оставиха костите си в окопите към Нишката цитадела. Тук са разстреляни към три хиляди патриоти ", се споделя в репортажа.


" По време на Първата международна война българите от пандиза Апсана в крепостта водят хора на разстрел, като ги превождат през проход на крепостния вал от северната страна на крепостта. Проходът е строен по времето на турците, а след войната е наименуван " Портата на гибелта ". Арестуваните с вързани ръце, всички до един са разстреляни от българските въоръжени сили ", твърди сръбската медия.

БГНЕС напомня, че през последните месеци в Сърбия внезапно се усили антибългарската акция. Заедно с всекидневната ненавист, управляващите в Белград прибегнаха до конфискуването на книги и недопускането на български общественици на територията на Западните околности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР