И тази Коледа сме нареща, за да помогнем с вкусни

...
И тази Коледа сме нареща, за да помогнем с вкусни
Коментари Харесай

Празничен ароматен коледен хляб със сушени плодове

И тази Коледа сме нареща, с цел да помогнем с вкусни оферти за магии, галещи очите и небцето, несъмнено, благодарение на правилните ни другари от София Мел. Много вкусна и ароматна, ето и втората рецепта, която споделяме с вас:
Празничен благоуханен коледен самун със сушени плодове
Необходими артикули:

500 г брашно 

500 г сушени сливи без костилка

500 г сушени кайсии или различен плод по желание

1 1/2 пакет меко масло

2 яйца

3 с.л. олио 

250 мл бяло вино 

120 мл хладка вода

1 лимон 

100 гр смлени бадеми 

50 гр лимонова кора

50 гр портокалова кора 

1 ч.л. канела 

щипка карамфил

Начин на подготвяне:

Преди да преминем към същинското готвене за една вечер накисваме сушените лодове във виното и сока от лимона.

На идващия ден замесваме меко тесто от сухите съставки, като към него прибавяме маслото, олиото, яйцето и 120 мл хладка вода. Покриваме и оставяме за час-два да отпочине, само че наложително в ледник.

Втората стъпка е да нарежем на едри части изкиснатите и добре отцедени плодове. С тях вършим плънка, като към нея прибавяме портокаловата и лимонената кора, бадемите, канелата, карамфила. Разточваме добре на дебела към 5 мм кора и разстиламе плънката. Навиваме на руло и слагаме в намаслена с лой тавичка. Ще използваме жълтъка от другото яйце, с цел да намажем от горната страна и печем в авансово загрята на 180° С фурна, като по избор, бихте могли да допечете още малко за по-хрупкава и златиста коричка. 

Идеален свършек към ароматния самун би могло да бъде плато от сирена, маслинки и разнообразни дипове.

Да ви е сладко!

За да се получи всяко едно ядене вкусно и неустоимо, е ясно, че би трябвало да вложим сърцето си и да го приготвим с доста обич. Тази година София Мел ти дава опцията да се включиш в. Единственото, което се изисква от теб, е да направиш красива кулинарна фотография, да я качиш в профила на Вкусен свят и по този начин освен да вземеш присъединяване в томболата за 1 от 100 награди, само че и да окажеш помощ на човек в потребност. С всяка добавена фотография или рецепта София Мел прави подаяние на Фондация „ Конкордия България “, която към този момент 14 години работи за деца, младежи и фамилии за обезпечаване на обществени услуги за самостоятелен живот. Колкото повече помагаш на нуждаещите се, толкоз по-голям е шансът ти да спечелиш удобен и доста готин подарък - 50 хлебопекарни, 10 комплекта за подправки, 10 буркана за сладки, 10 подноса 6 в 1, 10 кухненски везни и 10 комплекта ножове за пици. 

 

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР