И тази година стотици деца се забавляваха в шестото издание

...
И тази година стотици деца се забавляваха в шестото издание
Коментари Харесай

8-годишната Ивет Динова спечели голямата награда в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица

И тази година стотици деца се забавляваха в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Въпреки хладното време в последния септемврийски ден, парк „ Градска градина ” събра дребните фенове на спорта, които се забавляваха дружно със своите родители. Празникът се провежда от Община Горна Оряховица и Сдружение „ Горнооряховски юношески парламент ” със съдействието на Исторически музей и sportuvam.info.

Участниците в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица тази година имаха опцията да тестват познанията си за Европа. Разбира се, в станалият обичаен за града фамилен празник както постоянно имаше доста спорт и занимания. Тази година ФАМИЛАТЛОН се организира и взаимно с Областна администрация – Велико Търново, а мотивът е 10-годишнината от участието на България в Европейски Съюз и бъдещото председателство на страната ни на Съвета на Европейски Съюз. Преди да бъде открит празника, в ресторант ”Първи май ” бе показана презентация на тематика „ Десет години България в Европейския съюз и Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз ”. Информационното събитие, в което се включиха момчетата и девойките от Горнооряховския юношески парламент бе намерено от регионалния шеф проф. доктор Любомира Попова. На представянето на презентацията участваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова, шеф на дирекция „ Образование, просвета, юношески действия и спорт, обществени действия и опазване на здравето, интернационалните връзки ”.

След презентацията, фамилният празник продължи с развлекателната част, която тази година мина под мотото „ Опознай Европа ”. Осемте ателиета още веднъж бяха ситуирани в парк „ Градската градина ”. В първото ателие, алегорично озаглавено „ Моето място в света ”, участниците трябваше да отбележат къде тъкмо се намират. Останалите седем ателиета бяха отдадени на седем европейски страни – България, Англия, Германия, Гърция, Испания, Италия и Франция. В тях участниците трябваше да открият присъщи за страната забележителности и да разпознаят националния й байрак. След вярно осъществяване на дилемите си, семействата-участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „ Градска градина ”. След събиране на осемте стикера от всички осем ателиета, фамилиите пускаха своята карта в транспарантна урна до сцената за присъединяване в лотария. И тази година уредниците бяха планували доста и забавни награди-пътни чанти, стипендии за езиково образование, сувенири и доста други. Голямата премия бе велосипед, обезпечен от компания „ Трансинс ”. Велосипедът завоюва 8-годишната Ивет Донова, която е третокласничка в СУ „ Вичо Грънчаров ”. Момичето получи своята премия от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Имаше и викторина, отдадена на 10-та годишнина от участието на България в Европейски Съюз. Участниците трябваше да отговорят на 10 въпроса, а за всеки правилен отговор имаше премия. Викторината бе готова с присъединяване на Областна администрация.

Със съдействието на sportuvam.info, участниците в фамилния празник още веднъж имаха опцията да покарат ролери, тротинетки, да премерят силите си на стената за катерене или да се спуснат с въжен тролей. Имаше и надпревари с ролери и тротинетки, а спечелилите в тях още веднъж получиха атрактивни награди.

И тази година в Градската градина бе самостоятелен ъгъл с контейнери за остарели акумулатори и излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение.

Малките участници в празника получиха и доста сладки лакомства от „ Захарни фабрики ” АД и био айрян от „ Лактима ” ЕАД.

Спомоществователи на спортния празник бяха още Асоциация Родители, Училища Европа, Спортни магазини ARR, и други ФАМИЛАТЛОН се провежда и със съдействието на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР