И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в

...
И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в
Коментари Харесай

Българинът търси лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще стартира при започване на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се обрисува като слаб месец за почивки у нас, оповестява БНР.

Може би тъй като от ден на ден сънародници избират при започване на лятото да отскочат до околните средиземноморски плажове на Гърция, а след това, в средата на август и даже през септември, да си подарят " патриотична " почивка на нашето Черноморие. 

" Статистиката ни демонстрира, че Черноморието ни е цялостно за дейния сезон ", споделя Милена Вушева, управител клиенти на -най-голямата платформа за почивки на море, планина и село у нас.

" Сандански (в подножието на Пирин, Югозападна България), Цигов Чарк, регионите към Велинград ( в Родопите) и Пазарджик и най-много Южното Черноморие -  това са сега най-търсените дестинации. Голям интерес има към Созопол чак до Резово, в това число и към Лозенец. Хората към този момент желаят не толкоз да са на първа линия на плажа, едвам могат да си разрешат спокойна отмора. Те желаят да прекарат малко повече време в двор с озеленяване, с лозници, със занимания за децата, с люлка, да имат барбекю. И тези къщи в действителност са резервирани още от февруари месец. Накрая остават жилищата и студиата чартърен. Но и те към този момент са запълнени. Всеки получава това което търси! ", споделя Милена Вушева.

Над 80% от притежателите на къщи за посетители и хотели са нараснали сред 10 и 20% цените си през този сезон. Но това не въздейства по никакъв метод на българския курортист. Напротив! Все по постоянно не цената е определяща, а изискванията за отдих и най-много съществуването на екстри или разкош:

" Всеки търси да има джакузи, басейн, в това число и сауна, нищо че е лято!  Искат изискванията да са по-завишени – споделя Милена Вушева. – Примерно желаят съдомиялна в кухнята и ледогенератори. Търсят си разкош хората! Няма значение каква е цената, те просто желаят по-луксозно да е. И се получава по този начин, че по-луксозните обекти първи се пълнят и след тях остават елементарните къщи за посетители, които са без басейн или други екстри. Даже прави усещане, че в последно време се строят напълно нови къщи за посетители, вместо да се реставрира нещо остаряло. Просто поради дизайна и устрема да е ново, да е съвременно. Но хората търсят и места като Обзор. Примерно няколко кооперации с басейни сред тях, разположени  на самата плажна линия отдават студиа или жилища чартърен за фамилии с деца, само че не е на правилото на ол-инклузив. Клиентите употребяват басейните, детските кътове и всички улеснения за приятна отмора " - изяснява Милена.

И един любопитен щрих към настройките на българина. Тази година планината сякаш остава на назад във времето за сметка на морето. И в случай че в разгара на Лято-2023 планинските ни курорти и селища бяха цялостни, в този момент сезонът там се обрисува като вял, научаваме от Милена Вушева. Това важи най-много за Северна България, където хотелиери се оплакват от слаби резервации. Но пък има и друга страна на медала:

" Продължават да се търсят къщите, които са на към 100 - 150 км от огромните градове, като София. Къщите там са резервирани чак до Нова Година. Докато на Север от Балкана нямат доста резервации за юли и август. Но да не забравяме, че пътната инфраструктура там е малко по-лоша. Защото е доста по-лесно да хванеш основния път Е-79 до Сандански, а оттова да се прехвърлиш в случай че искаш и към Гърция или другаде! Ако изискванията в Северна България се подобрят и в случай че автомагистрала " Хемус " най-накрая бъде приключена, съм сигурна, че доста повече хора ще предпочетат Северното Черноморие пред Южното, както и местата за настаняване на Север " - споделя в умозаключение Милена Вушева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР