И тази година Просвета“ ще предложи на всички зрелостници безплатен

...
И тази година Просвета“ ще предложи на всички зрелостници безплатен
Коментари Харесай

Започва безплатен онлайн курс за матурата по български език и литература

И тази година „ Просвета “ ще предложи на всички зрелостници безвъзмезден онлайн курс за матурата по български език и литература след 12. клас, която е наложителна и е идентична за всички възпитаници.

Първият урок ще бъде излъчен на 31 януари (вторник) от 17,30 ч във фейсбук страницата и в на издателската група. Той е на тематика „ Матурата по български език и литература – наличие и изпитен формат “ и ще бъде воден от обичаната на доста възпитаници учителка госпожа Весела Михайлова.

Следващият урок ще бъде след края на междусрочната почивка – на 7 февруари. После онлайн курсът продължава с предавания във вторник и четвъртък с начален час от 17,30 ч. Достъпът е свободен за всички възпитаници, учители и родители. След първото лъчение всеки урок може да бъде гледан в просветителната платформа

е-просвета до привършване на курса.

Тази година просветителната поредност „ УСПЕХ НА МАТУРАТА С ПРОСВЕТА “ е още по-богата на тематики и образователно наличие спрямо предходните издания. Затова започва още през януари и ще продължи чак до май. Уроците по български език ще бъдат водени от Весела Михайлова, а по литература – от различен изявен преподавател – Любов Шишкова. Двете са познати от акцията „ Учим онл@йн с преподавател “ на „ Просвета “, която от 2020 година насам се наложи като опция на класните стаи, затворени поради пандемията от COVID-19.

Те са и създатели на учебници и образователни пособия и имат дълготраен опит в преподаването и в подготовката на зрелостници. Освен теоретични познания двете преподавателки ще предложат на учениците доста скъпи на практика насоки, с цел да се оправят по-лесно и сполучливо с значимия изпит.

Уроците ще бъдат фокусирани върху езиковите правила и правила, разглеждането на литературните произведения, включени в настоящата учебно-изпитна стратегия, тънкости при писането на есе или интерпретативно съчинение и други

„ Когато си в подножието на върха и гледаш нагоре, подготвен да тръгнеш, хубаво е да има някой, който да ти уточни най-краткия и най-сигурен път натам. Днес ние – Весела Михайлова и Любов Шишкова от „ Просвета “ – сме подготвени да ви поведем към триумфа на матурата. Заедно ще успеем – доверете ни се и ни последвайте! “, разясниха двете учителки, които чакат с неспокойствие началото на поредицата и срещите си с учениците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР