И тази година Paysafe проследи промяната в поведението на потребителите

...
И тази година Paysafe проследи промяната в поведението на потребителите
Коментари Харесай

Ето как инфлацията промени потребителските навици на българите при плащанията

И тази година Paysafe наблюдава смяната в държанието на потребителите и настройките им към типовете заплащания в миг, когато светът се възвръща от пандемията, а инфлацията продължава да пораства.

Ежегодният отчет Изгубени в транзакциите с съществена тематика " Потребителско държание и платежни способи през 2022 година: онлайн разплащания в епоха на неустановеност ", по поръчка на една от най-големите софтуерни компании в България - Paysafe, осъществено от Sapio Research, сочи опазване на наклонността от ден на ден българи да избират безкешови способи на заплащане, които оферират и по-добри варианти за следене на разноските.
 Снимка 579479
Промяната в настройките настава още през 2020 година със старта на Covid-19. Заради пандемията, 52% от сънародниците ни споделят, че заплащат все по-малко в брой спрямо две години по-рано, а за 41% точно рецесията с Covid-19 e причина за трайната смяна в платежните им привички. Фактор, допълващ тези промени, е покачването в разноските на потребителите (за 45%) в края на 2021 година и началото на 2022 година, когато инфлацията бележи нови пикове.

Дигиталните заплащания оказват помощ за по-добър надзор на разноските

Според изследването, спрямо година по-рано, българите (45%) употребяват своята дебитна карта доста по-често от респондентите във Англия (39%), Германия (29%), Италия (21%) и Австрия (21%). Близо 75% са платили с карта най-малко един път в последния един месец.

Дигиталните портфейли усилват своя дял измежду българските консуматори (24%) по отношение на година по-рано. Те се избират, тъй като не изискват въвеждане на финансови данни онлайн, както и съществуване на физическа карта. Още един позитив е опцията за по-лесна и бърза проследяемост на транзакциите, както и разбори на разноските.
 Paysafe излезе още веднъж на фондовия пазар откакто слезе от борсата през 2017-а
Собственикът на най-голямата софтуерна компания у нас излезе на борсата. Отново

След договорка за $9 милиарда

За съпоставяне, подобен е процентът на потребителите, избиращи цифрови портфейли като желан способ за заплащане в Германия и Австрия (29% и за двете страни).

Чираг Пател, началник на дивизия Дигитални портфейли в Paysafe, споделя:

" При непрекъснато високи цени на горивата и храните, данните ясно демонстрират, че семействата в международен мащаб трансформират методите си на заплащане, с цел да наблюдават в по-голям подробност своите разноски. Докато потреблението на доста обичайни типове заплащания нараства, следим също по този начин скок в използването на различни способи за разплащане като цифрови портфейли и прекосяване към eCash ".

За да задържат лоялността на клиентите си, както и да ги поддържат, търговците е нужно да се съсредоточат върху предлагането на разплащателни способи, които да рефлектират върху желанията на потребителите за еластичност и по-добър надзор. За да бъде това допустимо, е значимо търговците да работят с сътрудници, които поддържат необятен набор от разплащателни варианти. По този метод те ще отговорят на изменящите се потребителски потребности във времена на неустановеност и ще обезпечат опция за избор.
 Paysafe купува немската viafintech
Собстеникът на най-голямата софтуерна компания у нас купува немски съперник

Това ще помогне за разширение на наличието на Paysafe в Германия, Австрия и Швейцария

Плащането в брой и банковите услуги са към момента тук

Въпреки че Covid-19 промени осезаемо настройките на потребителите към потребление на безкешови платежни принадлежности, 62% от българите споделят, че биха се тормозили, в случай че не могат да платят в брой за услуги и артикули. За 54% заплащането кеш към момента е най-надеждно.

Физическият контакт и персоналното отношение на банковите консултанти остава значим фактор за българските консуматори. 47% избират обичайните банки, тъй като оферират по-добро обслужване и могат да разчитат на тях за финансови препоръки.

Едновременно с това, 41% споделят, че онлайн банките имат по-добро цифрово потребителско преживяване по отношение на предлаганото от обичайните банки. Те сочат, че разширеният разбор на банковите сметки, които този тип банки оферират, им оказва помощ да управляват своите разноски по-добре (42%).
 Втори сме в Европа по заплащания в брой, пред нас е единствено Румъния
Втори сме в Европа по заплащания в брой, пред нас е единствено една от съседките ни

63% от преводите се правят с пари в брой
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР