И тази година голяма част от българите избират да празнуват

...
И тази година голяма част от българите избират да празнуват
Коментари Харесай

Хотелите в Сандански са пълни за Бъдни вечер

И тази година огромна част от българите избират да честват Бъдни вечер отвън дома, е едно от най-предпочитаните места е Сандански. Голяма част от хотелите там са цялостни за Коледните и Новогодишните празници, като за Коледа гостите са главно българи. Освен българи, там посетители за празниците чакат и от Гърция. Те обаче са избрали пакетите за Нова година.

Емилияна Илиева дружно с цялото ѝ семейство пристигнали в Сандански от Перник, два дни преди Коледа. Те за поредна година избират да посрещнат Бъдни вечер отвън дома.

" Почти всяка година избираме да бъдем тук в Сандански, тъй като ни харесва. За празниците много се постарава целият личен състав, храна, питиета, за деца има прелестни занимания ", разяснява Емилияна Илиева.

За хората, които са избрали да прекарат коледните празници отвън дома, в хотелите и заведенията за хранене в Сандански, са се погрижили всички обичаи за Бъдни вечер да бъдат спазени, както и уютът за фамилиите.

" За бъдни вечер съответно знаем всички, ястията ще бъдат обичайно български, постни, пълнени чушки с фасул, зелеви сърми, подготвили сме и домашни питки с коледни шансове ", разяснява Георги Митрев от Сдружение на хотелиерите в Сандански.

Най-предпочитаният пакет за Коледа главно е за 2 или 4 нощувки. Има и такива, които избират да комбинират Коледните с Новогодишните празници и избират пакет от 15 нощувки.

" Средно мога да кажа, Коледата е по-ниска като цена, там е към 200 лева на вечер за двама души. Вече за Нова година, цените малко се усилват, те са към 200 лева на вечер за двама. 3, 4-членно семейство да кажем, защото на тях ще им трябват 2 стаи, някъде към 300 лева на вечер ще им коства за тях ", сподели Георги Митрев от Сдружение на хотелиерите в Сандански.

За настаняване в хотелите остава условието за съществуване на зелен документ за преболедуван COVID-19 или за имунизация. А за тези, които нямат разполагаем, всеки ден до рецепцията на всеки хотел ще има преносима лаборатория. Като тестванията ще бъдат за сметка на гостите.

Автор: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР