И тази година Часът на Земята обедини хиляди хора у

...
И тази година Часът на Земята обедини хиляди хора у
Коментари Харесай

Часът на Земята обедини хиляди хора у нас в подкрепа на природата

И тази година Часът на Земята сплоти хиляди хора у нас към идеята за запазване на природата. В подтекста на пандемията с Covid-19 и в сходство с въведените здравни ограничения, отбелязахме международния празник на околната среда в цифровото пространство. Повече от 5500 фенове у нас се любуваха на виртуалния театър, проведен от WWF България, седейки комфортно на канапето у дома.

Концертът с присъединяване на известни актьори от българската театрална и музикална сцена стартира тъкмо в 20:30 ч., когато по остаряла традиция милиони хора по целия свят изгасиха светлините вкъщи, демонстрирайки взаимност и единение в името на нашия общ дом – планетата Земя. Той беше излъчен на фейсбук страницата на WWF България.

„ Въпреки тежката обстановка, в която се намираме като общество, екипът на WWF България направи всичко допустимо и тази година да отбележим уместно Часа на Земята. Не бива да забравяме този миг от годината, тъй като, въпреки и за малко, той ни свързва с милиони хора от целия свят, обединени от една значима идея – опазването на нашата планета и бъдеще. Нека се сещаме за този момент през цялата година и с образеца си да въодушевяваме от ден на ден и повече хора да мислят за природата в всекидневието си “, прикани Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.

Четиринадесетото следващо издание на Часа на Земята у нас към този момент е в историята, само че грижата за природата продължава. Тази година WWF трансформира Часа на Земята в Месец на Земята с фокус върху един емблематичен за нашите гори тип – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните 10 години. За да разберете какво следва и с цел да бъдете част от него следете осведомителните канали на WWF.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР