И тази година благоевградският аквапарк няма да отвори врати. Мястото

...
И тази година благоевградският аквапарк няма да отвори врати. Мястото
Коментари Харесай

Аквапаркът в Благоевград няма да работи и тази година

И тази година благоевградският аквапарк няма да отвори порти. Мястото се е трансформирало в дом за жаби и патици, а повода е липса на вложител, който да го стопанисва и поддържа.

Аквапаркът е едно от обичаните места за релакс на жителите на града и района. Той е единственият по рода си воден атракцион с олимпийски размери в регионалния център. Има потенциала да побере над 1000 души, само че в последните 5 години хора няма, тъй като е затворен.

" Близо към този момент 3,4 години не се отваря, няма от кого да се поддържа. Просто не поддържат както аквапарка, по този начин и целия град, това е моето мнение. В началото имаше доста гости, само че по-късно нямаше. Да се надяваме, всичко да е наред, отново да потръгне ", съобщи Силвия Върбева.

С решение на Общинския съвет е прекъсната концесията с компанията, която от няколко години не поддържа оборудването. Със заповед на кмета е назначена специфична комисия, която да оцени вредите, и въз основата на този отчет локалната власт ще реши какво да прави с мястото и за чия сметка ще бъде ремонтът.

" Трябва да забележим на каква стойност е. Това, което ние предвиждаме да създадем, е ремонт на водопровода за минерална вода. Трябва да забележим каква сума ще е нужна и тогава ще преценим дали да бъде наш ангажимент или на новия концесионер ", изясни зам.-кметът по строителството на Благоевград инж. Венелин Трошанов.

От общината допълниха, че са оптимисти, тъй като към този момент няма спънка идната година оборудването да бъде ремонтирано и да проработи. В противоположен случай аквапаркът ще се трансформира в следващото изоставено на ориста място в града.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР