И тазгодишното издание на "Златна роза" запазва тенденцията за увеличаващ

...
И тазгодишното издание на "Златна роза" запазва тенденцията за увеличаващ
Коментари Харесай

Общо 26 филма са селектирани в късометражния конкурс на “Златна роза

И тазгодишното издание на "Златна роза " резервира наклонността за увеличаващ се брой и качество на късометражните игрални филми.
Общо 26 кино лентата са селектирани в късометражния конкурс на "Златна роза ". Шест от тях са осъществени с финансовата поддръжка на НФЦ - това са "Може би на следващия ден " на Мартин Илиев, "Охлюви " на Албена Пунева, "Изпитания " на Любомир Печев, "Разпознаване " на Тома Вашаров, "Правила " на Ясен Генадиев и "Нощите на един уединен вестоносец " на Андрей Кулев. Част от останалите филми са дело на студенти от НАТФИЗ и Нов български университет, други са продуцирани от NoBlink!Studio и други частни компании. Ще забележим новите филми на Боя Харизанова, Яна Титова, Стефани Райчева, Симеон Сокеров, Джонатан Хайделбергер, Елена Тончева, Калоян Патерков, Мина Милева и Весела Казакова, както и няколко дебюта в игралното кино. Късометражните филми ще бъдат оценени от тричленно жури с ръководител Мартина Вачкова, което ще присъди Голямата премия "Златна роза " за най-хубав късометражен филм и до два тапия за съответни достижения. Пълна информация за филмите от късометражния конкурс ще намерите на www.zlatnaroza.bg.

В рамките на съпътстващата стратегия на "Златна роза " ще бъдат показани две изложения.

На 30 септември от 17 ч. във фоайето на Фестивален и конгресен център, Варна, се открива изложбата eMOTION на фотографа Темелко Темелков. Изложбата включва специфична селекция от 14 фотографии, а създателят е добре прочут на българската аудитория с фешън снимка, портрети на известни персони, реклами, както и с работата си по редица фотографски планове и изложения.

В неделя, на 01 октомври от 17 ч. в Градска художествена изложба - Варна, се открива галерия, отдадена на изкуството на оператора Бончо Карастоянов в игралния филм " Земя " (1957) на Захарий Жандов. Изложбата се реализира взаимно с Българска национална филмотека, курирана е от Иво Хаджимишев с финансовата поддръжка на Архив Гипсън и е формирана от снимки, съхранявани в сбирката на националния ни кино списък и направени по време на снимачния развой на " Земя ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР