И така – кабинетът Денков“ вече е в историята. С

...
И така – кабинетът Денков“ вече е в историята. С
Коментари Харесай

След кабинета „Денков“ – плюсове, минуси; и защо тълпата обича да вярва не на очите си, а на фейсбук герои

И по този начин – кабинетът „ Денков “ към този момент е в историята. С плюсовете и минусите си. Скоро ни чака различен кабинет или нови (поредните) избори. 

Логиката сочи, че второто – нови избори – е малко евентуално, заради куп аргументи, само че в случай че има нещо, което политиците ни да са потвърдили през годините, е, че логиката не им е мощната страна.  

Да забележим разновидността нови избори. Служебен кабинет тъкмо сега, в който засилихме позициите си измежду сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз. „ Служебен “ значи руменов, а това значи назад в съветския „ неутралитет “, за смях на кокошките и за наслада на Вова и Машенка. 

Крачка напред, две обратно. Всичко, направено през последните месеци, ще бъде изтрито, освен нулирано, само че даже и запокитено към негативната страна на скàлата; доверието към нас ще стане с негативен знак. Защото сме непостоянни: днеска с тия, на следващия ден – с ония, непредсказуеми. 

По отношение на регулаторите нищо няма да се пипне, за сметка на това един президент ще има опцията да си прави ПР за бъдещата си партия на воля. Ще се върне на червен кон в политическия живот и в тв приемниците на хората. 

С други думи, ще настане североизточно безвремие. 

Дали „ демократите “ и „ евроатлантиците “ ни са толкоз безотговорни, че да ни запокитят там? Не знам, следва да разберем. Не изключвам опцията егото на този или оня да им изиграят неприятна смешка и да създадат на инат. Какво да се прави… някои хора остаряват грозно. 

Какво остави след себе си кабинетът „ Денков “? 

Най-вече остави разкритието, че българският нрав е най-лошият ни зложелател. Въпреки че триумфите на кабинета са на показ, беше ненавиждан дотолкоз, че някои си разрешиха да го дефинират като „ най-мразен “. Което, несъмнено, не е правилно, само че е показателно. Криминални кръгове бяха осветлени, започнаха следствия, показани бяха „ зависимостите “, имаше нарастване в заплатите в някои основни браншове, като да вземем за пример учителите, пенсиите също се усъвършенстваха. 

Но Денков си остана недолюбвана фигура и, както споделих, остави разкритието, че българският нрав е най-лошият ни зложелател. Въпреки всичко свършено, макар смелостта за промени (на фона на годините нищоправене), той е ненавиждан, тъй като няма осанката на дрешник, няма излъчването на щангист в пенсия и приказва възпитано и с дълги фрази, проличава му, че е прочел няколко книги повече, въобще… отегчителен е, не ни разсмива, не блъска по масата, не прави физиономии, а това, че там… нещо си работил, вършел… мà, на кой му пука бе, ние желаеме шоу. 

Искаме шоу и да се оплакваме след това. 

Пред тези месеци видяхме и още нещо. Видяхме, че всеобщо у нас хората имат вяра не на очите си, а на каквото там им намилат всякакви уеб сайтове, вестници и фейсбук герои. В доста случаи хора, на които заплатите бяха увеличавани (към вас виждам, учители), се оплакваха, че ги „ крадат “, че ги „ лишават “ и че изобщо „ съсипàха я тая страна “. 

Неразбираемо за мен е по какъв начин може с новите пари в джоба да кажеш, че те „ крадат “, само че пък си мисля, че идеално се връзва с желанието на масите да гледат „ шоу “ в политиката и да ги забавляват с тракане по масата и циркаджийстване. 

Разбрахме също и че има браншове, които колкото повече им се дава, толкоз повече им се отваря апетитът и, в случай че не им се дава още и още, ще излизат на митинги и ще пречат на всички. Повечето бизнеси си се оправят сами, има обаче всякакви „ богоизбрани “, които желаят помощ от страната за всичко и в случай че не я получат, излизат и блокират пътища. Защо превозвачите не се оплакаха от всичко това – си остава мистерия за мен. Всъщност ме накара да заподозря, че приятелският кръг, който ги беше наредил тия измислени митинги, включва доста повече от зърнари, земеделци, фермери и така нататък, само че нейсе… единствено предусещане е това. Също предусещам, че скоро митинги няма да има отново. 

Въобще, офанзивите по Денков и кабинета (че даже и отвътре) бяха всекидневни и не получиха и половин минута поклон да се ориентират. 

Надявам се нови избори да няма, а новият кабинет да поеме ръководството без разтърсвания и да се продължи линията. Особено доста чакам да се случат промените в правосъдната система, само че имам огромни упования за регулаторите също. Защото до момента в който всякакви топлофикации, енергота и газоразпределители си играят на монополисти и бичат спекулативни надценки по N-найсет пъти над естествената цена, неналичието на регулатори със зрение е пагубно за джоба ни. Докато „ регулаторите “ са постоянно с остро зрение като на Стиви Уондър и под носа им се разиграват циркове, а те все са нечули, невидели, вие все ще би трябвало да плащате незаконни цени и да теглите заеми, с цел да имате парно през зимата. 

И като се каже, че би трябвало да се реформира и изсветли методът, по който се дефинират управленията на тия „ регулатори “, да не скачат знайни и незнайни войни да вият до небесата, че „ желаят да овладеят “ или „ желаят да ни пипат регулаторите “. 

Искат да ги създадат функциониращи най-сетне, това желаят. 

Но да видим…

Аз персонално като „ минус “ на кабинета „ Денков “ и политиците от партиите, от чиито среди бе министър председателят, регистрирам неналичието на отзивчиви умения.

Съжалявам, само че не ми се коства добра концепция да се опитваш да споделяш на „ високо равнище “ и със комплицирани фрази с хора, които желаят да им се тропа по масата и да им се прави цирк по тв приемника.

Поведението на „ демократите “ е много европейско и възпитано, като на същински политици. Но не са влезнали в вярната политика. Сбъркали са с към 1000 километра. Изглеждат като облечени с фракове, надянали моноклите си, влезнали в кочината да ринат л**** с лопатите, малко неестествено стоят, нали? 

Витиеватите изявления, безкрайните фрази и възприятието, че се опиват от личните си гласове, до момента в който нижат словесни бисери, ми остави неприятно възприятие, че не си познават аудиторията.

Нека първо да станем европейска демократична страна, пък тогава се дръжте като европейски демократични водачи. Дотогава… ще би трябвало да оставите комплицираните фрази и да се научите да обяснявате просто и обикновено, с лесни думи и по повече от веднъж. 

Защото, както виждате – ви надиграват и надлъгват с доста звук в тв приемника и по сайтовете; вие може и да вършите работа, само че сте непрекъснато вкарани я в пояснителен режим, я ви затапват с всякакви учебни шегички и лафчета; и ви трансформират в материал за мемета. А след едно такова окалване, работата ви няма значение. 

Та, да… ще би трябвало да учите нов език. Езика на локалната навалица. Ако желаете да сте съответстващи и след края на мандата. 

________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР