И СЗО коментира задължителната ваксинация. Световната здравна организация (СЗО) за

...
И СЗО коментира задължителната ваксинация. Световната здравна организация (СЗО) за
Коментари Харесай

СЗО отправи предупреждение срещу задължителни ваксини за Ковид-19

И СЗО разяснява наложителната имунизация. Световната здравна организация (СЗО) за Европа насочи предизвестие против наложителни ваксини за Ковид-19, като в същото време прикани за по-добра отбрана на децата, измежду които случаите са многочислени.

Директорът на СЗО за Европа Ханс Клюге съобщи, че наложителните ваксини би трябвало да бъдат " безусловно последна мярка и да се ползват единствено когато са изчерпани всички други вероятни разновидности за възстановяване на имунизациите ".

Отбелязвайки, че в някои случаи наложителните ваксини са нараснали приема, Клюге сподели, че би трябвало да се вземе поради и резултатът, който наложителните ваксини могат да имат върху " публичното доверие: това, което е задоволително в едно общество и общественост, може да бъде неефективно и недопустимо в друго ".

Регионалният здравен блок също по този начин означи, че броят на случаите се е нараснал " във всички възрастови групи, като понастоящем най-високите равнища се следят във възрастовата група от 5 до 14 години ".

Подобрената вентилация и потреблението на маски би трябвало да бъдат стандарт във всички начални учебни заведения като част от безвредната образователна среда, като в същото време се заобикаля затварянето на учебни заведения и отдалеченото образование, съобщи районният шеф.

" Ваксинирането на децата би трябвало да се разисква и преглежда на национално равнище ", добави Клюге.

Той акцентира, че наложителните ограничения никога не би трябвало да способстват за увеличение на общественото неравноправие в достъпа до здравни и обществени услуги. Клюге напомни също по този начин, че при въвеждането на ограничаващи ограничения е належащо да се поставят грижи за психологичното здраве на хората и да се предотвратява домашно принуждение, осведоми БГНЕС.

Европейският район на СЗО включва 53 страни и територии и няколко от тях са в Централна Азия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР