И служебното правителство не планира да се възползва от нисколихвените

...
И служебното правителство не планира да се възползва от нисколихвените
Коментари Харесай

И служебното правителство се отказва от 9 млрд. лв. заем от ЕС

И служебното държавно управление не възнамерява да се възползва от нисколихвените заеми, които Европейски Съюз дава по Плана за възобновяване и резистентност. По тях България може да разполага с до 9 милиарда лева финансиране с дълъг небосвод на  погашение.

Няма изясненост за какво страната се отхвърля от тази опция за финансиране на планове, разясниха по Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев и ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

България е кандидатствала единствено за безвъзмездните средства в размер на 12 милиарда лева, а в допълнение ще получи и средства от бюджета на Европейски Съюз, планувани за въпросния програмен интервал 2022 – 2027 година за 29  милиарда лева

Представителите на работодателите и на профсъюзите разясниха, че бизнесът в страната има потребност от финансова поддръжка, с цел да се възвърне от рецесията. Според първичните разновидности на рационализация, цифровизация и ориентиране към зелени технологии бяха планувани 100 млн. лева, до момента в който в този момент в програмата на служебното държавно управление тази сума е увеличена на 900 млн. лева

„ Парите по Next Generation не са дарове, като всеки вложен лев ще притегли 2,5 пъти повече частни вложения “, разяснява Васил Велев.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР