И след седмата ялова сбирка на СОС за избор на

...
И след седмата ялова сбирка на СОС за избор на
Коментари Харесай

Бял байрак вместо „бял дим” над СОС

И след седмата ялова колекция на СОС за избор на ръководител на съвета и управителни структури, става все по-ясно, че този състав на градския мини парламент не може да роди нищо читаво. Граждански дейните жители на най-населения град в татковината са на ръба на отчаянието все по-често се чуват мнения, че „ тези не стават за нищо, само че и на нови избори едва ли ще има смяна в структурата ”.

Най-мъдрият измежду съветниците – проф. Вили Лилков, а евентуално и измежду най-умните в този състав, предвижда, че и през днешния ден няма да има „ бял пушек ” и тъкмо по този начин стана.

Признавам, че съм безжалостен съперник на порочния метод от напълно близкото ни минало „ вся власть советам ”.

Вероятно по тази причина и недоумявам лакомията на първата партия по изборни резултати да оглавява всички вероятни постове и позиции. От години е по този начин у нас и от това нищо читаво не е произлязло. Такъв обичай не е либерален, а тоталитарен, с опрощение към „ ранимите ” души на пишман демократите. Иначе и простичко казано - за какво като кметът е от ПП-ДБ-СС и ръководителят на СОС би трябвало да е от същата коалиция? Така нито ще могат да се управляват, нито ще се реализиран резултати във връзка с съмненията за корупция и подкупничество, за които се приказва, че в общините са най-вече, но било мъчно по настоящето законодателство да се потвърдят!

Не познавам новият претендент на „ пепетата ” за председателския пост, само че чета, че преди е бил при Вътрешна македонска революционна организация и евентуално не се гнуси от правилото на гениалния Граучо Маркс

„ Това са моите правила. Ако не ти харесват, имам и други ”…

Не е единствен последовател на този принцип в политиката у нас – номади, прескачащи от партия на партия има доста, за жалост. Но в съответният случай този кандидат  днес едвам събра 23/26 от гласовете на всичките 61 общински съветници.

И докога по този начин, госпожи и господа общински съветници? С всяко свое деяние вие ни убеждавате още повече в гениалността на цитирания тук Граучо Маркс, който за политиката твърди:

„ Политика се назовава изкуството да търсиш проблеми, да ги намираш на всички места, да им поставяш неверна диагноза и да приложиш неправилни медикаменти ”.

Лула на мира ли ще пушите, та да задими „ бял пушек ” не знам, но или решавайте по към този момент какво ще вършиме всъщност, или вдигайте белия флаг и да вървим на избори!

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР