и ще продължат да бъдат най-големите суперсили и през следващото

...
и ще продължат да бъдат най-големите суперсили и през следващото
Коментари Харесай

Gallup: САЩ и Китай ще са най-големите суперсили и в следващото десетилетие

и ще продължат да бъдат най-големите суперсили и през идващото десетилетие, въпреки да са считани за дестабилизиращ фактор. Това сочи новият световен сондаж на международната асоциация „ по отношение на усещанията за международните суперсили и техните политики. Изследването е извършено в 45 страни по света измежду повече от 42 000 пълнолетни жители и е представително за към 2/3 от международното население.
И след десетилетие Китай и Съединените щати ще запазят своите позиции като водещи международни сили - съгласно болшинството от международното население, взело участие в проучването. Най-критични към Вашингтон са хората в Близкия Изток, Русия, жителите на Европа (особено тези от западната част на ЕС), Западна Азия и Латинска Америка, на противоположното мнение са в Индия и Източна Азия.
В позицията на Китай като суперсила по политическо въздействие са уверени три четвърти от запитаните в западните страни от Европейски Съюз и над две трети от тези в Латинска Америка, най-скептични са в Индия.
 Галъп: 7 обединения в влизат в идващия парламент Галъп: 7 обединения в влизат в идващия парламент
Правителството приключва мандата си с равнища на доверие от 19% и съмнение от 69%. Парламентът има доверие от 14% и съмнение 73%. Двете и...
Русия също е одобрявана като международна суперсила що се отнася до близкото бъдеще, само че не с такава убеденост. Самите руснаци обаче не са толкоз уверени в това, защото едвам една трета от тях чакат страната им да е измежду основните артисти на международната карта, а 41% са скептични.
Европейският съюз по-скоро няма да играе централна роля в интернационалните връзки - най-малко не като суперсила - съгласно упованията на хората, само че пък се възприема като най-стабилизиращият фактор. Най-скептични са самите европейски жители. Обединеното кралство, Индия и Япония също не са одобрявани като бъдещи международни суперсили.
В коментар пред БНР за резултатите в България, президент на международната асоциация " Галъп интернешънъл ", показва, че у нас Русия се възприема като водач, Китай и Съединетите щати заемат хипотетичните „ втора “ и „ трета “ позиция като международни сили.Българите не чакат Европейският съюз да е главен фактор в интернационалната политика след 10 години, само че одобряват Съюза в най-голяма степен за стабилизатор на интернационалната политическа сцена.
Изводът от световното изследване е, че все още няма международна суперсила, която да е одобрявана за стабилизираща от мощно болшинство от международното население. Недобри вести в интервал на пандемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР