И с моето присъствие тук в Пловдив като зам.-председател на

...
И с моето присъствие тук в Пловдив като зам.-председател на
Коментари Харесай

Радев спечели категорично дебата с Герджиков, ще го победи

И с моето наличие тук в Пловдив като зам.-председател на Българска социалистическа партия желая да потвърдя още един път нашата поддръжка за президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова на балотажа тази неделя. Това сподели пред публицисти в Пловдив зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който пристигна в Пловдив за закриването на акцията на Радев и Йотова.

" Искам да ви уверя, че социалистите са стимулирани, мобилизирани и ние ще подкрепим претендентите с номер 6. Всякакви двусмислия, които се опитваха някои да внушат през последните дни, не дават отговор на нашите упования и нашите претенции. Промяната ще бъде осъществена единствено в случай че президентът Радев завоюва своя втори мандат. Едно ново болшинство в Народното събрание и един президент с доказан мандат дружно могат да трансформират България към по-добро ", съобщи Вигенин.

Попитан дали преговорната група на Българска социалистическа партия за ръководеща коалиция няма да бъде бойкотирана, социалистът уточни: " Не считам, че групата за договаряния ще бъде бойкотирана. Предстои в идващите дни да вземем решение първо по преговорната рамка, т.е. кои са политиките, които Българска социалистическа партия ще отстоява в тези договаряния. Разбира се, най-общо самите работни групи по съответните тематики ще работят по-конкретно. В края на тези договаряния, когато забележим резултата, Националният съвет още веднъж ще се събере и ще вземе решение дали на база на постигнатото Българска социалистическа партия може да се включи в идващото ръководство ".

По думите му на този стадий началото е обнадеждаващо.

" Ние считаме, че има всички благоприятни условия да се образува едно солидно болшинство на смяната от 124 народни представители в този парламент. Ние ще поставим всички старания. Независимо че Нинова е в оставка, тя ще продължава да бъде ръководител до избора на нов ръководител на Българска социалистическа партия. Тя ще работи и в преговорната група въз основата на мандат, който ще ѝ бъде даден от Националния съвет. Подхождаме към тези договаряния по този начин, че те да бъдат сполучливи, тъй като България и българските жители имат потребност от това ", изясни той.

В отговор на въпрос Българска социалистическа партия преговаряла ли е за министерства и министерски постове, зам.-председателят на " алените " сподели: " Започнахме договарянията по политики, знаете кои са нашите предпочитани въпроси, само че е прекомерно рано да се приказва за имена. Времето за номинация на министри не е пристигнало, тъй като рискуваме да създадем напрежение, което не е належащо ".

" Разбира се, общественото министерство е едно от министетствата, които работят по предпочитана за Българска социалистическа партия политика, само че сме прекомерно надалеч от този стадий. Нека да забележим първо имаме ли задоволително допитни точки, дано да забележим какви ще са общите решения. Имена се спрягат в медиите на база на клюки. Имена не са коментирани. Имена ще разясняваме тогава, когато се договорим по политиките. Ние няма да настояваме за министерства, първо ще настояваме какво ще бъде осъществено. Когато се договорим по политиката в най-важните браншове, оттова нататък кой тъкмо ще е индивидът, който ще осъществя самата политика, не е чак толкоз значимо. Затова фокусът ни е тук. Имена не са обсъждани ", добави той.

Кристиан Вигенин коментира и снощния президентски спор сред Румен Радев и Анастас Герджиков.

" Мисля, че се видя разликата в метода, в упоритостта, в посоката, в която всеки един от двамата претенденти желае да води България. Този спор единствено препотвърди нашата поддръжка за Радев. Смятам, че съгласно направените мнения и в обществените мрежи, и от коментаторите, безапелационният победител беше Румен Радев. Такъв ще бъде той и в неделя ", уверен е Вигенин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР