И РЗИ Плевен се присъедини към искането за увеличаване заплатите

...
И РЗИ Плевен се присъедини към искането за увеличаване заплатите
Коментари Харесай

И РЗИ Плевен се присъедини към искането за увеличаване заплатите в инспекциите

И РЗИ Плевен се причисли към настояването за увеличение заплатите в инспекциите

След като от РЗИ Бургас изпратиха писмо до здравния министър в оставка проф. Асена Сербезова с искане за увеличение на заплащането на чиновниците в инспекциите, второ писмо на същата тематика бе изпратено до управляващите. То е от РЗИ Плевен и е адресирано както до проф. Сербезова, по този начин и до финансовия министър в оставка Асен Василев, ръководителя на УС на БЛС доктор Иван Маджаров и ръководителя на здравната комисия в Народното събрание доцент Антон Тонев.

„ Работещите в РЗИ – Плевен напълно поддържаме изложените обстоятелства в обръщението на сътрудниците от РЗИ – Бургас изпратено до Вас.

Обръщаме се с молба за подпомагане за разглеждане въпроса, по отношение на наболелите проблеми със заплащането на труда в Регионалните здравни инспекции (РЗИ) в страната “, пишат от инспекцията.

Припомняме, предходната седмица, като означиха, че нарастването на заплатите им през последните години е на процедура изядено от повишаващата се инфлация, а в това време в структурите работи застаряващ и непрестанно намаляващ личен състав.

В същото време дилемите и отговорностите на РЗИ се усилват и уголемяват по размер и направление, условията за работа в държавната администрация непрестанно нарастват, броят на следените обекти се покачва, междусекторното съдействие към този момент е метод на работа, който също изисква своя кадрови запас както в количествено, по този начин и в професионално-квалификационно отношение, показаха от РЗИ Бургас и предвидиха, че в случай че казусът не стартира да се взема решение в този момент, в бъдеще ще бъдат нужни доста повече средства за привличане на фрагменти в здравните инспекции.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР