И репортерът на Флагман е бил подложен на унизително отношение

...
И репортерът на Флагман е бил подложен на унизително отношение
Коментари Харесай

Политици от Възраждане са обиждали и репортер на Флагман. БНТ още странно мълчи за Цвета Стратиева

И репортерът на " Флагман " е бил подложен на унизително отношение от политиците от " Възраждане "

Ръководството на Българска национална телевизия да вземе отношение по случая и да защити репортерката Цвета Стратиева, зове АЕЖ-България

Асоциацията на европейските публицисти — България заяви, че журналистката от Българската национална телевизия Цвета (Флора) Стратиева е била изгонена от общественото събитие, с което публично се закрива предизборната акция на политическа партия „ Възраждане “. Лично водачът на партията Костадин Костадинов е призовал журналистката да напусне, като се е обърнал с обидни квалификации към нея. След като тя е отказала и е показала, че е там като представител на Българската националната телевизия (БНТ), привърженици на партията са я обкръжили и са я принудили да си тръгне, в това число и със закани. Това написа в послание до всички медии в събота АЕЖ-България.

Инцидентът е от петък вечерта и не е оповестен евентуално поради началото на Деня за размисъл. Получихме удостоверение за случая от самата Стратиева, а Костадинов отхвърли да разяснява и ни посъветва да се обърнем с публично писмо към техния пиар специалист. И оттова не ни бе даден отговор, показват още от асоциацията.

Опитите за унижение и заканите към публицисти са безусловно неприемливи. Призоваваме управлението на Българска национална телевизия да вземе отношение по случая и да отбрани журналистката Цвета Стратиева. Не считаме, че оповестението и осъждането на неприемливо отношение по отношение на публицисти в деня за размисъл и в изборния ден нарушава наредбите на Изборния кодекс.

Припомняме, че това държание от страна на представители на „ Възраждане “ не е казус и още веднъж призоваваме публицистите за взаимност. Предишните случаи бяха с представител на „ Дневник ” и репортер на „ Дойче Веле ”, а в този момент на Българска национална телевизия и това демонстрира, че обект на сходна офанзива би могъл да бъде всеки. А пострадала е свободата на словото и правото на обществото да бъде осведомено, приключва позицията на АЕЖ-България.

Припомняме, че на сходно отношение от страна на „ Възраждане “ е подложен и репортерът на „ Флагман “ Лъчезар Лисицов. 

На брифинги в Народното събрание след негови въпроси от партията отказваха да отговарят с аргумента, че с Лисицов са в спор на ползи, тъй като той е съден за клюка. Внушението бе, че „ Възраждане “ съдят журналиста, до момента в който в действителност делото е на предприемач и (вече) някогашен общински консултант от ГЕРБ в Бургас.

Тънкият миг е, че юрист на тъжителя е зам.-председателят на „ Възраждане “ Петър Петров. При това Лисицов е оневинен на първа инстанция.

От „ Възраждане “ даже си разрешиха да хулят репортера на „ Флагман “ от парламентарната естрада по време на спор върху законопроект, предусещащ понижаване на санкциите за засегнатост и клюка и по-ниски долни прагове за засегнатост и клюка на длъжностни лица.

По този мотив АЕЖ-България още веднъж излезе с позиция, озаглавена „ Политиците да престанат с вербалната експанзия против публицисти “.

Снощи при живо включване на Костадин Костадинов по Българска национална телевизия след изборния ден, в ефир за следващ път бяха изречени обиди по адрес на Цвета Стратиева. Водещият Бойко Василев с изпитание съумя да овладее вербалната експанзия, която ехтеше и в студиото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР