И при първата вълна помагах в столична болница, но тогава

...
И при първата вълна помагах в столична болница, но тогава
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Много хора имат нужда от подкрепа, ние сме до тях в болниците

”И при първата вълна помагах в столична болница, само че тогава не се разбра ”, призна Нинова. Болниците не би трябвало да са търговски сдружения, безапелационна е водачът на Българска социалистическа партия.
“Време е за алтернатива”, безапелационна бе Корнелия Нинова по време на присъединяване си в тв ефир на Евроком.

Лидерът на българските социалисти бе безапелационна: „ В последните четири години ние поредно сме съпротива и опция - в Народното събрание, само че и като опция. През този интервал постоянно внасяхме различни бюджети, различни оферти по закони, изготвихме " Визия за България " - стратегически дълготраен проект за ръководство. Четири години показвахме и показвахме - че сме и съпротива, и алтернативата. "

Тя се аргументира, че още преди две години е била създадена " Визия за България ", с документа на Българска социалистическа партия деятелите на партията обиколиха цялата страна. „ Разговоряхме с всевъзможни групи от хора. Включихме техните оферти в документи. Имаме основата. Този проект не е кабинетен, той е жив - идва от проблемите на хората. Стъпвайки на него, готвим предизборна платформа и управническа стратегия. Както и различен Национален проект за възобновяване и резистентност ".

По думите й Българска социалистическа партия планува съществени промени в здравния модел, в данъчната политика. " Не сме заложили на мандатно мислене, а на стратегическо, държавническо и с години напред - нещо, което би трябвало да се направи, с цел да се промени животът на хората ", безапелационна бе тя.

По мотив смяната в Българска социалистическа партия, Нинова разяснява: " Минахме през четири комплицирани години вътре в партията. Още преди четири години усетих нуждата от смяна. Лошото отношение към статуквото и политиката на хората. Решихме да стартираме смяната. Когато искаш да промениш България, би трябвало да започнеш със себе си. Ограничихме мандатите на депутатите до три, с цел да осигурим последователност. Максимум два мандата за ръководител на партията. Нашата партия не е лидерска. Минахме и през директен избор. Членовете на партията демонстрираха разсъдък в избора си, избираха пътя на партията. Ние сме подготвени да стартираме от себе си. Бяха сложни години, тъй като имаше доста огромна опозиция ".

По мотив Ковид-19, Корнелия Нинова съобщи: " Видях заболяването от няколко страни - бях болна в тежка форма, с всевъзможни странични въздействия. Излекувах се, само че по-късно - бидейки в болница, виждайки умората и изтощението, питах ги от какво имат потребност. Те ми дадоха отговор, че им трябват единствено хора. Тогава взех решение, че когато оздравея, ще стана част от екип, който оказва помощ. Затова станах доброволец - санитар. Видях заболяването и от другата страна - да обличаш хора, да ги обслужваш. Търсят вяра. Много се изговори, че съм си правила пиар. Не съм го казвала до момента, само че и при първата вълна се включих като санитар, тогава не стана ясно. Видях го освен като предпочитание да им оказа помощ, само че и като персонален образец. Третата страна, от която видях коронавирус - законодателната, политическата. Ако като санитар съм се грижила за 50-60 индивида, то като законодател би трябвало доста да се внимава, тъй като това въздейства на милиони. Има потребност да минеш през болничното заведение като доброволец, с цел да бъдеш виновен в решенията в Народното събрание, когато натискаш копчето. Виждала съм автоматизирано гласоподаване, без мисъл. Например предлагането да запишем, че имунизациите са безвъзмездни и доброволни. Не пожелаха единствено тъй като Българска социалистическа партия го предложи ".

Председателят на Българска социалистическа партия напомни, че депутати и младежи от левицата са доброволци към лечебни заведения и РЗИ-та в страната: " Цялата група и партията се включиха на една вълна доброволчестнво, тъй като в този миг доста хора имат потребност от поддръжка ".

Нинова акцентира, че цялата политика и стъпки на държавното управление във връзка с коронавирус рецесията наподобяват сбъркани: " При първата вълна, държавното управление се гордееше, че сме с минимум смъртни случаи. Сега е разумно да сме по-подготвени, само че внезапно станахме втората по смъртност страна в Европейски Съюз. Пропуснаха лятото - златното време. Мерките им са непоследователни и безредни, което основава неустановеност. Това от своя страна докара до съмнение. Народът не е отговорен за тази обстановка. Основната причина е съмнение към ръководещите, подбудено от безпорядък и променчивост. "

Лидерът на левицата бе безапелационна, че цялото деяние на ръководещите е с политически привкус, според от обстановката, с готовност да се харесат на хората, с взор към изборите.

" Ние предлагахме преизчисляване на всички пенсии, тъй като с 50 лв. до март, каквото оферират ръководещите, няма да решим казуса с бедността на възрастните хора. Социалният пакет, който предложихме струваше по-малко от този на държавното управление и обхващаше освен възрастните хора. Щяха да стигнат до повече хора и по-трайно ", сподели още тя.

Част от предложенията на левицата във връзка с опазването на здравето по думите на Нинова са - лечебните заведения да не са търговски сдружения: " Сега се харчат доста пари за опазване на здравето. Те не минават през Народното събрание, както е редно по закон. Не се пипа обаче моделът. Всяка година Народно събрание гласоподава от ден на ден пари за опазване на здравето. Това обаче не води до по-достъпно опазване на здравето. Трябва да се промени качествено моделът на опазване на здравето. Регионалното систематизиране на лечебните заведения също е значимо, тъй като има места, където с цел да стигнеш до болница, би трябвало да пътуваш по 80 км. Третото - персонална здравна карта. Когато се движите с този документ, се разчита всичко от него. Далечната цел е една част от битката с корупцията и източването на пари. Четвъртото - би трябвало да има държавна разпоредба за установяване на заплатите в опазването на здравето, с цел да са сигурни медицинските екипи за главната им заплата и че ще ги задържим в България ".

" В годините обратно в ръководството на ГЕРБ сме изваждали доста случаи на корупция. Обикновено все се споделя, че няма пари за нещо. Шокиращо е, че даже в тази рецесия, продължава да се одобряват закони, които са отровено лобистки. Преди седмица в Народното събрание се пробваха да възстановят строителството по Черноморието. Поправката в Закона за публичните поръчки, която толкоз искахме да създадем - те я отхвърлиха.Мнозинството продължава, даже в тази рецесия, в която всеки лев е скъп, с практиката си - лобизъм, обслужване на частни компании, източване на пари от бюджета ", счита още Нинова.

На въпрос за депутатските заплати, тя напомни, че в настоящия парламент няколко пъти Българска социалистическа партия е предложила заплатите да се върнат на равнището на предходния парламент, да се замразят и да не се подвигат автоматизирано по отношение на растежът на междинната работна заплата:

" Това ще бъде едно нещо, което бихме записали в правилника. Няма морална логичност автоматизирано да ти се усилва заплата по отношение на междинната работна. Няма нито икономическа, нито обществена. Почти два милиона и половина хора живеят на прага на бедността. Много упреци съм понасяла, тъй като статуквото желае да си резервира приходите. Смятам, че е аморално и няма аргументация. "

" Отказах да бъда ръководител на Народното събрание по политически и морални аргументи. До деня на изборите гарантирахме, ще бъдем опция на ръководещите. 1 милион ни поддържаха. Не мога да си показва, че за една нощ ще кажеш на тези хора, че сме се договорили. Имаше хора при нас, които желаеха да го създадат - имаше такава група в Българска социалистическа партия. Политическите аргументи - разграничителната линия сред ляво и дясно. Има доста образци в Европа, където десни и леви се събраха, заличиха си идеологическите разлики в политиките, и изгубиха и двете страни. Родиха се извънредно десни и леви партии. Имаше заплаха да вземат превес. За нас стратегия, идеология са най-съществената част от облика на една партия ", сподели още ръководителят на левицата.

Нинова открои, че по време на първата рецесия с ковид напролет е била основана комисия, която да следи по какъв начин се изразходват средствата за битка с заболяването: " Много милиони се наляха в рецесията, само че никой няма никаква визия по какъв начин и къде се харчат тези пари. Тази комисия се е събирала единствено един път. Настояваме изрично за доклад на всяка стотинка за средствата, изразходвани в рецесията - по какъв начин са стигнали до хората. "

По мотив срещите й с посланици на страните от Европейски Съюз, тя съобщи: " Много ползотворна среща, над 2 часа говорихме. Интересуваха се от ограниченията за битка с рецесията, какво предлагаме ние от Българска социалистическа партия. От предложенията ни по бюджета, обсъдихме и европейския бюджет. Обсъждахме Планът за възобновяване и резистентност, съгласно който България има опция да получи съществено финансиране - защо биха послужили добре тези пари за България. Темите за Република Северна Македония ".

По мотив президента и връзките на Българска социалистическа партия с него, тя съобщи: " Виждам, че се тече такава акция за несъгласия. Имаме кардинални връзки - не се месим, не оказваме въздействия върху решенията му. Той е президент на всички българи. Винаги, когато сме имали съвпадения в позициите, сме го казвали. Отстоявали сме едни и същи политики. Имаме сме и разнообразни позиции и почтено и обществено сме ги изявявали. "

По мотив отцепниците от Българска социалистическа партия и учредяването на нова партия, Нинова разяснява, че това няма от окаже въздействие върху изборния резултат на левицата и че това е изменничество към членовете на Българска социалистическа партия.

" Нашите оферти за смяна на България с грижа за хората ще се осъществят в идващия парламент, когато народът ни даде доверие да имаме болшинство ", безапелационна бе Нинова.

" Хората да имат оптимизъм, да имат вяра в себе си. Да сме по-единни. Заедно можем да преодолеем всичко, каквито и компликации да се изправят пред нас. Бъдете здрави ", заключи Нинова с послание към феновете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР