И при двата инцидента водачите на леките автомобили не са

...
И при двата инцидента водачите на леките автомобили не са
Коментари Харесай

2 коли пометени от влак само за 2 дни на прелези

И при двата случая водачите на леките коли не са се съобразили с постоянно задействаната звукова и светлинна уредба и със спуснатите предпазни бариери, оповестиха от Областната дирекция на МВР-София.

Сигналът за първото произшествие - на жп прелез в Костинброд, е подаден в полицията към 15 часа на 15 декември. При огледа на място е открито, че лек автомобил „ Форд Пума “ е направил неразрешено прекосяване, при което е блъснат от товарен трен, движещ се от Драгоман към село Волуяк.

20-годишната лидерка е настанена за лекуване с травма на мозъка и спукан череп , като има заплаха за живота й, а 24-годишният й сателит е с политравма, фрактура на четири ребра, дясна ключица и лява лопатка и оток на мозъка, също с заплаха за живота. Машинистите са тествани за приложимост на алкохол, а резултатите им са негативни. По случая е формирано следствено дело.

Сигналът за втория случай - на жп прелез Лакатник, е подаден през вчерашния ден към 18.55 часа. На място е открито, че още веднъж е осъществено неразрешено прекосяване при спуснати бариери, в резултат на което лек автомобил „ Фолксваген Голф “ е бил ударен леко от преминаващ пътнически трен. При произшествието не са потърпевши хора.

Водачът на автомобила и машинистът са тествани за алкохол, а резултатите им са негативни.

От Министерство на вътрешните работи приканват водачите към прецизно съблюдаване на разпоредбите за секване на жп прелез с оглед избягването на произшествия, застрашаващи сигурността и сигурността на железопътния превоз и живота на хората!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР