И през юли Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

...
И през юли Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

БАБХ унищожи 284 кг негодни храни по Черноморието, затвори обекти във Варна

И през юли Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) продължи засиления надзор по българското Черноморие. Инспекциите се организират в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, в това число и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата " all inclusive “ и други на територията на ОДБХ Варна, ОДБХ Бургас и ОДБХ Добрич.

За откритите несъответствия са издадени 157 наставления и са връчени 43 актове за определяне на административни нарушавания.

Най-често установените несъответствия са по сградния фонд и оборудването; липса на регистрация по член 12 от ЗХ; търговия с храни без идентификационна маркировка за генезис и валидност. Нередности са открити и по поддържане на Системите за ръководство на сигурността на храните (неактулизирани във връзка с нормативната уредба, нередовно водене на записи за входящ надзор, несъблюдение на мониторингови стратегии за надзор на хигиена и подготвен продукт); погрешно етикетиране.

За интервала са ориентирани за заличаване 284 кг храни от скотски генезис. Поради неприятно хигиенично състояние  са затворени обекти на територията на област Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР