И през тази година ще продължи да се предоставя услугата

...
И през тази година ще продължи да се предоставя услугата
Коментари Харесай

Патронажната грижа в Габрово ще продължи до 30 септември

И през тази година ще продължи да се дава услугата извършване на покупки на храна и медикаменти за най-нуждаещите се хора в епидемиологичната конюнктура.

Патронажната грижа се удължава до 30 септември, а поддръжката е ориентирана към възрастни хора над 65 години, които не могат да се обслужват сами, към хора с увреждания, лица под карантина, самотни родители с дребни деца и пълнолетни в риск. Това заяви Миглена Въгленова от общината.

До дома се доставя готвена храна със средства на потребителите, извършване на покупки на хранителни артикули и медикаменти, заплащат се битовите сметки. От април 2020 до момента услугата са употребили над 600 души от Габрово и селата. За жителите на общината е разкрита и платена обществена кухня.

Доставките се правят с два товарни автомобила - на Община Габрово и на общинското дружество "Благоустрояване ", както и с един електрически автомобил, възложен безплатно от локална компания. Ангажиран е личен състав от 33 души - сътрудници по обществената работа, водачи, координатори, които употребяват персонални защитни средства и дезинфектанти.
През март предходната година с решение на Общинския съвет беше разкрита краткотрайна платена услуга "Кризисна обществена кухня ", от която до момента са се възползвали повече от 150 души.
Заявки за услугите се одобряват в локалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР