И през тази година, напълно очаквано, ученическият маратон, който се

...
И през тази година, напълно очаквано, ученическият маратон, който се
Коментари Харесай

Най-масовата дисциплина в Седмица на спорта 2024 и през тази година беше ученическият маратон

И през тази година, изцяло предстоящо, ученическият маратон, който се организира като част от програмата на Седмица на спорта 2024 в град Генерал Тошево, провокира голям интерес. Въпреки че тази демонстрация се провежда за трети следващ път, тя не омръзва на децата и те постоянно я посещават всеобщо.

Този път в лекоатлетическата демонстрация се включиха близо 300 деца от първи до седми клас в двете учебни заведения в града – ОУ „ Христо Смирненски “ и СУ „ Никола Й. Вапцаров “, разпределени по пол – девойки и момчета.

Ученическият маратон се организира на нормалното си място – по авансово обозначено и обезопасено трасе в Централния градски парк с обща дължина от малко над 320 метра.

Старт беше даден за деца в седем разнообразни възрастови групи – възпитаници от 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7 клас. Преди надпреварата децата получиха стартови номера, които бяха залепени на тениските им.

За най-малките участници в маратона трасето се оказа малко дълго. Децата се поизмориха, само че все пак нито едно от тях не се отхвърли. При по-големите към този момент нямаше проблеми. Най-радващото от този маратон беше фактът, че всички деца дойдоха с голямо предпочитание за присъединяване, включиха се без терзание в конкуренцията и пробягаха цялото трасе, без значение дали са измежду първите или измежду последните.

В края на надпреварата медали, тениски и грамоти получиха първите пет момчета и пет девойки от всяка възрастова група.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР