И през следващото денонощие времето ще е динамично с температури,

...
И през следващото денонощие времето ще е динамично с температури,
Коментари Харесай

Нахлува хладен въздух от запад, в Източна България остава топло

И през идващото денонощие времето ще е динамично с температури, основно в източната половина от страната, доста по-високи от нормалните. Облачността над страната ще е раздрана, с повече слънчеви часове тук-там в източните региони. Над Западна България ще е най-вече забележителна и тук-там в северозападните региони, а до вечерта и през нощта против петък на повече места в Западна България ще превали дъжд, в обособени региони с гръмотевици. В източната половина от страната ще продължи да духа сдържан, северно от планините и краткотрайно мощен югозападен вятър, а в Западна България вятърът ще се обърне от запад-северозапад и с него ще проникне студен въздух. Дневните температури ще бъдат в необятен период – от 14°-16° в крайните северозападни региони до 24°-26° в източните региони и северно от планините Минималните температури ще са сред 7° и 12°, в източните региони и местата чувствителни на южен вятър - до 16°-18°.

Над планините ще има раздрана, над масивите от западната половина от страната забележителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите елементи на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще духа мощен, по билата - плевел югозападен вятър, като по здрач в ниските планински елементи вятърът ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща тук-там до слънчево. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР