И през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През

...
И през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През
Коментари Харесай

Хлад и облаци и в неделя, не спират и валежите

И през идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. През нощта преваляванията ще са на по-малко места - основно в Източна България и южните региони. През деня преваляванията на изток ще продължат, а след обяд и в Западна България ще се засилват, като тук-там в планинските региони се чакат и обилни количества.
 времето дете цветя дъжд iStock/Getty Images
Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, оптималните - сред 11 и 16 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, към края на деня ще стартира да се покачва.
 

 времето охлюв дъжд iStock/Getty Images
В планините ще бъде облачно , на доста места - и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където е допустимо и да прегърми. Над 1800 м дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максимална температура на 1200 м - към 7 градуса, на 2000 м - към 1 градус.-->
 

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е към 3 бала.
 времето дъжд дете пролет iStock/Getty Images
Облачно и хладно ще бъде и в понеделник. Превалявания от дъжд, най-вече слаби, ще има тук-там в югозападната част на страната. Вятърът ще е слаб до сдържан, от изток-североизток.
 
Във вторник незначителни валежи ще има единствено на изолирани места. Ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се намалят и на обособени места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана.
 времето дъжд пролет iStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР