И през 2023 година успешно приключи данъчната кампания за деклариране

...
И през 2023 година успешно приключи данъчната кампания за деклариране
Коментари Харесай

Подадените във Варна годишни данъчни декларации за доходите на физически лица са близо 48 800

И през 2023 година сполучливо завърши данъчната акция за обявление на приходите на физическите лица, добити през 2022 година Близо 700 000 души в цялата страна са подали декларациите си пред Национална агенция за приходите до среднощ на 2 май, като са заявили налог върху приходите на стойност съвсем 221 млн. лева, според данните на приходната администрация.

Над 83 % от формулярите са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. Повече от 72 % от жителите са се възползвали от авансово попълнените заявления за приходите, които са налични в Портала за е-услуги на организацията.

До крайния период – 2 май 2023 година, в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна са подадени близо 48 800 заявления по член 50 от ЗДДФЛ, от които по електронен път над 41 500. Най-голям е относителният дял на подадените с ПИК - 33 800. Повече от 6 000 са обработените формуляри в салона за обслужване на клиенти в морската столица. Само 200 индивида са употребили услугата посредством Български пощи, а 890 са се доверили на лицензиран пощенски оператор. Общо над 126 700 са подадените годишни данъчни заявления за Варна и прилежащите към нея офиси Русе, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Търговище.

В случай на позволени грешки в заявените данни, до 30 септември 2023 година данъкоплатците имат опция да създадат промени, като подадат коригираща декларация.

„ И през 2023 година отчитаме сполучливо завършила данъчна акция за обявление на приходите, добити от физическите лица през 2022 година За поредна година е налице растеж в броя на подадените заявления. Искам да поздравя и да благодаря на сътрудниците в офисите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна за напъните, търпението и чудесно свършената работа. Както и да благодаря на жителите, които добросъвестно извършиха уговорката си към фиска “, сподели шефът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна Властиана Николова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР