И през 2020-та година фондация Безсмъртния полк продължава да се

...
И през 2020-та година фондация Безсмъртния полк продължава да се
Коментари Харесай

През 2020 г. "Безсмъртният полк" ще шества в социалните мрежи

И през 2020-та година фондация " Безсмъртния полк " продължава да се готви за отбелязването на 75-тата годишнина от разгрома на фашистките пълчища в Европа, оповестиха от управлението на фондацията.

" Безсмъртният полк " като гражданска интернационална акция към този момент се трансформира в традиция и в България.

Нашата всенародна акция е изключително значима за разпространение на Истината за Победата, за поклонение пред паметта на нашите роднини, взели присъединяване в разгрома на хитлеро-фашизма, за отбелязване на 9-ти май, за тържественото протичане на 75-тата годишнина от Победата!

Това допуска, че през 2020-та година също ще отбележим 9-ти май - Денят на Великата Победа над фашизма и нацизма!

С оглед на външните условия, на ограниченията против пандемията от COVID-19, които трансформираха действието на живота ни през последните седмици, ние сме длъжни да се съобразим с решението на Народното събрание и на Правителството на Република България за удължение интервала на изключителното състояние до 13 май 2020 година и да организираме провеждането на " Безсмъртният полк " по метод, който да не заплашва живота и здравето на участниците в него.

Тази година шествие по улиците на България на " Безсмъртният полк " няма да има!

Фондация " Безсмъртният полк " предлага на всички участници в това грандиозно събитие през 2020-та година то да бъде извършено онлайн и пренесено в обществените мрежи.

Нека всеки българин, който има родственици - участници в Съпротивата против фашизма в интервала 1923-1945 година, да популяризира техните фотоси в своите обществени профили и в групите, в които членува.

Всеки, който желае и има тази опция, може да обработи своите фотоси и върху тях да постави символиката на " Безсмъртния полк ", която може да бъде свалена от уеб страницата на фондация " Безсмъртния полк " https://bezsmartniatpolk.com или от facebook-групата на полка https://www.facebook.com/groups/bezsmartniatpolk/.

Така и тази година ние ще застанем един до друг с нашите героични прародители, които унищожиха кафявата чума, и ще сведем глави пред тяхната всеотдайност.

Същевременно, управителният съвет на фондация „ Безсмъртният полк " декларира, че следи с внимание развиването на епидемиологичната конюнктура и, при нейното удобно развиване и отпадане на ограниченията за събиране на жители на едно място до 9-ти май, сме подготвени да реагираме и да проведем нашето годишно събитие в обичаен порядък.

***

" Безсмъртният полк " приема за своя съществена задача запазването във всяко семейство на персоналната памет за поколението, взело участие в Антифашистката опозиция и Втората международна война.
Участието в " Безсмъртния полк " значи, че всеки българин, който помни и уважава собствен родственик - деец от Българската войска, партизанин, незаконен, войник от Съпротивата, политически концлагерист и пандизчия, взел участие в Антифашистката опозиция и във Втората международна война, на 9-ти май всяка година ще излиза на улиците на своя град с техните фотографии, с цел да вземе присъединяване в Парада на " Безсмъртния полк ". Участието в " Безсмъртния полк " е непринудено.
" Безсмъртният полк " е неправителствена, нерелигиозна, нетърговска и неполитическа самостоятелна социална организация. В редовете на " Безсмъртния полк " може да встъпи всеки жител, без значение от своята религия, народност, етнос, политически или други възгледи. " Безсмъртният полк " сплотява хората. Всичко друго е недопустимо за нас.
" Безсмъртният полк " изключва потреблението на символика, друга от онази, която има отношение към Антифашистката опозиция и присъединяване на Българската войска във Втората международна война.
Акцията е извършена за пръв път през 2012 год. в съветския град Томск.
На идната 2013 акцията " Безсмъртен полк " се организира в 120 градове и села в Русия, а през 2014 - в 500 града в седем страни по света.
През 2015 " Безсмъртният " полк марширува в 15 страни.
От 2016 година България също се причислява в самодейността.
" Безсмъртният полк " в Русия и " Безсмъртният полк " в България са част от една и съща идея - ние сме дружно и работим в тясно съдействие, тъй като " Безсмъртният полк " е един в целия свят.
" Безсмъртният полк " не може да се разпознава с никой човек - политик, държавник, държавен или общински чиновник или фаворит.
" Безсмъртният полк " са хилядите починали и техните потомци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР