И ПП-ДБ не приемат Възраждане“ да е начело на комисията

...
И ПП-ДБ не приемат Възраждане“ да е начело на комисията
Коментари Харесай

И ПП/ДБ против „Възраждане“ да е начело на комисията за службите

И ПП-ДБ не одобряват „ Възраждане “ да е отпред на комисията за надзор над спецслужбите, както е в този момент на ротационен принцип. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, който разяснява тематиката, откакто по-рано през днешния ден Делян Пеевски разгласи, че това е опасност за националната ни сигурност.

Когато стане дума за „ Възраждане “ и антиевропейските позиции, които те заемат, България е естествена европейска страна. Аз персонално ще приказвам и с групата, не мисля, че службите могат да бъдат управлявани от „ Възраждане “, изясни Петков.

Предварително имах информация за готвено предложение за смяна на правилника, което не съм виждал, като го забележим – ще обсъдим и вземем решение, сподели Атанас Атанасов. А във връзка имотната спекулация „ Чаталджа “ изясни: „ От това, което чета и виждам, разбирам, че би трябвало да се извършат детайлни инспекции от институциите, които да бъдат оповестени, тъй като иначе… “

Много съм удовлетворен, цялата ни група сме доста щастливи, че арбитър Белазелков ще бъде част от Конституционния съд. Хора като него ще подсигуряват, че институциите се трансформират. Аз съм доста горделив и в поздрава си към него го помолих никой партия, никой политик да не може по никакъв метод да въздейства на решенията му. Единственият дълг, който вие имате, е към България, споделил Петков на Белазелков. И изясни, че това ще е модел, който ПП-ДБ ще следват – хора като него да влизат на решаващи позиции. За да може тези органи, които са отвън директната народна власт и избори, да се слагат хора с осанката и тежестта на Белазелков.

Всеки политик носи отговорност за своите решения. Ако президентът реши да прави други политически маневри, той би трябвало да дава отговор за тези решения, отговори Петков на въпрос дали чака президентът да не отиде на клетвата на новите конституционни съдии.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР