И последното препятствие пред сливането на Fiat Chrysler и PSA

...
И последното препятствие пред сливането на Fiat Chrysler и PSA
Коментари Харесай

Една марка вероятно няма да оцелее след създаването на четвъртия най-голям автомобилен производител

И последното затруднение пред сливането на Fiat Chrysler и PSA Group ще бъде преодоляно през днешния ден, когато двете компании търсят официално утвърждение от акционерите си за договорката, която ще сътвори четвъртия максимален авто производител в света, предава BBC. Ключовият миг идва две години след началото на договарянията и откакто в края на декември м.г..

Обединената компания, която, ще има марки като Peugeot, Citroen, Vauxhall, Fiat, Jeep и Chrysler, както и Maserati и Alfa Romeo. Мениджърите чакат сливането на стойност $52 милиарда да завърши в края на март т.г.

Целта на договорката бе сливане на напъните в тежък за автомобилната промишленост миг, в който тя прави преход към електрическа подвижност и самостоятелни технологии. Пандемията, която стартира предходната година, единствено усложни обстановката още повече. След сливането двете компании ще реализиран доста редуциране на разноските.

От своя страна желанията за икономисване на разноски повдигнаха терзания по отношение на редуциране на работни места, само че — въпреки и новата компания да има непотребен потенциал от съвсем шест милиона автомобилна годишно.

Макар че договорката ще сътвори четвъртия максимален производител в света, критиците споделят, че размерът не е гаранция за триумф.

Все отново шефовете се надяват, че Stellantis ще се снабди с финансовата мощност, с цел да се съревновава с по-големите съперници като Volkswagen и Toyota и с алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.
 Fiat Chrysler влага €167 милиона в завода си за електрически автомобили в най-голямата стопанска система в Източна Европа
Fiat Chrysler влага €167 милиона в завода си за електрически автомобили в най-голямата стопанска система в Източна Европа

Инвестицията е огромен подтик за страната

Неясното бъдеще на Chrysler

Една от общо 14-те марки, които новата компания ще има, може и да не оцелее, написа AP. Въпреки изпръстрената си история, вплетена в американската просвета, Chrysler може да остане в предишното поради слабите продажби, твърди организацията.

Вероятно основният изпълнителен шеф на PSA Карлос Таварес ще последва добре познатата си тактика, с помощта на която прекатурна посоката на Groupe PSA, а по-късно и на Opel/Vauxhall. Без сантименталности той е подготвен да реже разноски и даже марки, чието битие няма финансов смисъл. Именно Таварес ще застане отпред на супергрупата.

Някога извънредно известна и мощна в Америка, марката Chrysler през днешния ден замира и сега в гамата ѝ има единствено три модела — застаряващият седан 300, както и минивановете Pacifica и Voyager. През октомври 2020 година продажбите понижиха с нови 19%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР