И последният съдия, който можеше да разгледа делото Дебора в

...
И последният съдия, който можеше да разгледа делото Дебора в
Коментари Харесай

Всички съдии от Стара Загора се отказаха от делото „Дебора“

И последният арбитър, който можеше да прегледа делото " Дебора " в Районния съд в Стара Загора, си е направил отказ през днешния ден по обяд. Това оповестява " Сега " след инспекция в регистъра на съда.

След като всички районни съдии в града се отхвърлиха, ще би трябвало да бъде избран различен еднакъв по степен съд, който да прегледа процеса против Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Обвинителният акт против Георги Георгиев да беше импортиран в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава поредно отказ си направиха всички 17 наказателни и цивилен съдии, написа изданието.

От обществено наличните данни излиза наяве, че всички те се базират на текста от Наказателно-процесуален кодекс, който споделя, че " не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото ".
Какви са тези " други условия " обаче е незнайно. На 2 януари от " Сега " са изпратили документално питане до Районния съд в Стара Загора дали магистратите сочат какво ги прави предубедени. До момента няма отговор на този въпрос, акцентира изданието.

Припомняме, че за бруталното принуждение с макетно ножче се разбра в края на юли, което докара до митинги в цяла България, а Народното събрание на изключително съвещание одобри промени в Закона за отбрана от домашно принуждение.
26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинявания. Първото е, че на 26 юни с особена свирепост и по особена непосилен за жертвата метод посредством нанасяне на удар с пестник в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е предизвикал на 18-годишното момиче двустепенна междинна телесна щета и я е обезобразил. За това закононарушение Наказателен кодекс планува от 2 до 10 години затвор.

Второто обвиняване е, че на 26 юни е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като използвал мощ, удряйки я с пестник в лицето. Наказанието за това е до 6 година затвор.
Третото обвиняване е, че в интервала от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с ликвидиране на Дебора.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР