И по този повод оперната певица Гергана Николаева, Зорница Иларионова-цигулка

...
И по този повод оперната певица Гергана Николаева, Зорница Иларионова-цигулка
Коментари Харесай

Гергана Николаева, Зорница Иларионова и Мартина Табакова с видео за 225 години от рождението на Франц Шуберт

И по този мотив оперната певица Гергана Николаева, Зорница Иларионова-цигулка и Мартина Табакова-пиано, извършиха дружно и снимаха видео клип на една от най-красивите песни на Шуберт - Аве Мария.

В навечерието на Великден тези девойки посредством музиката застават пред вас-публиката, да се помолят за МИР.

За оня международен мир, за който постоянно сме забравяли, а в този момент той е най-важният.

Гергана Николаева е мецосопрано и е позната като оперната певица, която срещна Поп музиката и класиката в България. През 2016 тя издава кросоувър албум с едни от най-познатите български реализатори - Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Дичо, Камен Воденичаров, Лео, Тони, както и Берковската Духова Музика.
Гергана Николаева е и солист на Преставителен отбор на Въоръжените сили.

 

Финалист е на интернационалния бароков конкурс за оперни артисти " Ritorna Vincitor " в Еркулано, Италия през 2009. Гергана е номирана за " Кристална лира 2017г. ", получава специфичната премия на Съюза на Македонските музикални дейци – 2017, а през 2019 е с номинация за " Жена на десетилетието " и всичко това за албума " Pop meets Classic ”, който е първия по рода си кросоувър в България. Създател е на неповторимия музикален формат " Всеки може да пее... с Гергана Николаева " и създател на " Събудих се и беше на следващия ден " – книга, в която поезията се среща с рецептите на Лео Бианки.

 

През юли можете да видите Гергана в мюзикъла Парижката Света Богородица в операта в Стара Загора.

Зорница Иларионова приключва с отличие НМУ в София в класа по цигулка на своята майка Благородна Танева, продължава образованието си в Кралската академия за музика " Кралица София " в Мадрид, както и в класа по цигулка на проф. Марио Хосен в Нов български университет, специализира при именития проф. Захар Брон. Още до момента в който учи, стартира интензивно да концертира у нас, в Испания, Швейцария, Австрия, Франция, Германия, Турция.

 

 

През  2020 Зорница завоюва наградата на публиката " Музикант на годината 2019 ”, освен това в две категории –  " Активна креативна активност " и " Ансамбъл на годината " – в дуо с пианистката Мартина Табакова. Носител е на първа премия от Международния конкурс за млади реализатори в Москва, на Международния конкурс " Леополд Белан " в Париж. Носител на огромната премия от Международния конкурс за млади реализатори " Охрид ”, както и на влиятелния конкурс " Rudolf Bashai " в Санкт Петербург.

 

Мартина Табакова

 

От 5-годишна свири на пиано и приключва НУМСИ " Панчо Владигеров ", а по-късно се дипломира и с магистърска степен от НМА " Проф.Панчо Владигеров ", София.

 

Израства професионално и креативен с помощта на педагозите проф. Дмитрий Башкиров и Марина Капацинская. Участва в майсторските класове на Борис Блох, Жан-Бернар Помие, Паоло Поличе, и други. Лауреат е на Национални и Международни състезания, сред които Carl Filtsch International Piano Competition, Tkaczewski International Piano Competition, International Moscow music competition, International music competition LÈOPOLD BELLAN,[2] IMKA, MAGIC, " Панчо Владигеров ", " Светослав Обретенов ", " Музиката и земята ", " Димитър Ненов " [3] и други

 

Мартина Табакова и Зорница Иларионова са носители на влиятелната премия " Музикант на годината ” в категория " Ансамбъл на годината ” 2019 на Българското национално радио.

Тези красиви дами ще вземат участие дружно в концерт на 26 април 2022, вторник, Централен боен клуб, 19:30
Концерт във връзка 225 години от рождението на Франц Шуберт.

 

Концертът е част от ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ – 22-ро издание.
Със специалнлто присъединяване на Марио Николов - тенор и Кристиян Чернев - виолончело.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР