И по професия, и по характер – тя е мъжкото

...
И по професия, и по характер – тя е мъжкото
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Пътят на България към просперитета е десен 


И по специалност, и по темперамент – тя е мъжкото момиче на Съюз на демократичните сили. Медиха Хамза е електроинженер, От 1993 година до през днешния ден е учител и е развивала във времето научноизследователска активност в Технически университет-Варна, а сега – в Медицинския университет-Варна. През 2006г. придобива просветителна и научна степен „ лекар “, а от 2012 година придобива степен – доцент по Електрически мрежи и системи.

Автор е на повече от 70 публикации в научни списания и отчети на интернационалните и български конференции, както и на управления и образователни принадлежности. Професионалната и публичната ѝ ангажираност се развива с присъединяване ѝ в научноизследователски планове и образуване на научни конгреси. В два следващи мандата е и общински консултант, била е и ръководител на комисията по обществени действия и жилищна политика в Общинския съвет на Варна.

Влиза в политиката осъществена, потвърдила професионализма си,спечелила самопризнание от академичната общественост и уважението на студентите си.

Днес е претендент за депутат от Съюз на демократичните сили в съдружната листа ГЕРБ-СДС с номер 24 в интегралната бюлетина и с преференция 106. С намерено лице, с ясни послания, с съответни задължения към хората построи и предизборната акция.

„ Защо в коалиция с ГЕРБ ли? Защото Съюз на демократичните сили е романтиката на началото и гаранцията за устойчиво настояще и бъдеще. Съюз на демократичните сили постави основите и очерта пътя на България към Европа. ГЕРБ последва делото на най-старата демократична партия, като се поучи от опита и грешките. Гледайки в една посока, двете партии са вадили страната от съществени рецесии през годините, ще я извадим и в този момент! “, изрично съобщи доцент Хамза.

Тя добави още, че ръководството на „ Промяната “ и четворната коалиция, с тяхната липса на идентична идеология и ясни програмни политики, е довело страната до злополука. „ Трябва да е ясно, че пътят на България към просперитета е десен,но не псевдо-десен, коалирал се с левицата, а същински десен, с десни политики и дясна идеология “, добави още доцент Хамза.

Веднъж стъпила на политическия терен, доцент Хамза намира нови прояви на личностни качества, които я трансформират в незаобиколим фактор. В борбата си за публично значими дела избира да е в разговор с всички, които могат да допринесат за реализирането им. Диалогична, с цел да печели съидейници. Упорита, с цел да, поддържа напъните им. Отзивчива, с цел да им дава подтик. Но наред с това е постоянно подготвена да отстоява тезите си пред съперниците, да влиза в борба против трудности пред задачите си.

Казва това, което мисли, прави това, което споделя

Не работи импулсивно. Може дълго да премисля думите си, само че държи на тежестта им, откакто бъдат произнесени. Знае какво желае, по какъв начин да го реализира и с какво да възпламени почитателите си. Периметърът на изява надалеч надвишава студентската публика.

Социалната грижа за най-уязвимите, обществения патронаж, промените в общинското опазване на здравето, и най-много съответни ограничения за помощ на фамилиите и всички нуждаещи се от поддръжка след тежките рецесии в страната.

Без да търси самопризнание, е един от най-големите персонални донори в перманентни благотворителни акции.

Самата тя обаче признава, че когато и каквото и да захване, постоянно е фокусирана върху младежите.

Следи от близко кариерното развиване на студентите си, поддържа вероятностите им, търси мостове сред бизнеса и професионалното обучение, дейна е в основаването на условия за реализацията им тук в родината ни. Не се уморява да повтаря, че повишение на интереса към образованието ще се реализира, когато в процеса на образование се вкарат с по-големи темпове новите технологии и техника, когато се усили практическата устременост. При всеки мотив дебело акцентира още един доста значим детайл – заплащането като експерти, приключили висше обучение, а не приблизително, както постоянно им се предлага.

Подредена, уравновесена, самоуверена в обществените си изяви като доцент Хамза, тя намира време и пространство за персоналните си пристрастия просто като Медиха. Поразбутва сериозните задания, с цел да смести сред тях несериозни на пръв взор неща – пристрастеността към националните танци, шиенето на гоблени, книгите. Но без тях, без миговете с другари, без дребните наслади на всеки нов ден, всичко привидно велико може да изгуби смисъл.

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР