И пловдивските ученици излизат в грипна ваканция, но след междусрочната.

...
И пловдивските ученици излизат в грипна ваканция, но след междусрочната.
Коментари Харесай

Грипната ваканция удари и Пловдив, в Ямбол я удължиха

И пловдивските възпитаници излизат в грипна почивка, само че след междусрочната. В Ямбол грипната почивка се удължава с още 6 дни. Кметът на Пловдив Иван Тотев дефинира 7, 8 и 9 февруари като неучебни дни за всички учебни заведения на територията на общината поради грипната зараза. Така на процедура учениците ще почиват от 3 до 11 февруари, оповестява " Канал 3 ".

 

Въпреки, че не са достигнати епидемиологични стойности и процентът на заболелите възпитаници не надвишава 30, оповестяването на почивка е належащо, защото има огромен брой учители, които боледуват, добави кметът на Пловдив.
 
По думите му картината на заболеваемостта от остри респираторни болести и грип е динамична и е належащо да се подхващат превантивни ограничения за ограничение на епидемиологичния напредък. 

Заедно с междусрочната почивка (от 3 до 6 февруари включително) се събират 9 неучебни дни, през които учениците ще могат да преборят заболяването, разяснява Иван Тотев. 

По думите му сходно обединение няма да попречи на образователния развой и оформянето на срочните оценки. А в това време ще се даде опция на децата и родителите им да възнамеряват занимания отвън града, тъй че да не са в контакт с заболели.

От РЗИ потвърдиха, че превантивната мярка е подобаваща, с цел да се спре разпространяването на вирусите. 

Заради поддържане на висока епидемиологична заболеваемост от грип, образователните занятия във всички образователни заведения в област Ямбол се преустановяват за още 6 дни - от 1 февруари до 6 февруари в това число, оповестиха от Министерството на здравеопазването. 

Учебните занятия в Габрово се възвръщат от 1 февруари заради внезапното намаляване на заболеваемостта от грип. Всички останали противоепидемични ограничения остават в действие до второ разпореждане. Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, защото картината на заболеваемостта е динамична.

873 учебни заведения са затворени поради епидемията, демонстрират днешните данни на Министерството на образованието и науката. За 138 учебни заведения в област Бургас грипната почивка продължава до 2 февруари в това число. В София-град 276 учебни заведения също няма да учат до 2 февруари. 40 учебни заведения в област Сливен и 71 учебни заведения в област Русе са в грипна почивка. В област Варна всичките 122 учебни заведения няма да учат до 2 февруари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР