И питките са като дамите - колкото по-засукани, толкова по-хубави

...
И питките са като дамите - колкото по-засукани, толкова по-хубави
Коментари Харесай

Засукана пита със сирене

И питките са като дамите - колкото по-засукани, толкоз по-хубави и търсени

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 500 гр.
● квас - 1/2 кубче
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● яйца - 1 бр.
● белтъци - 1 бр.
● захар - 1 щипка
● сол - 1 щипка

за плънката


● сирене - 200 гр.
● краве масло - 50 гр.

за мазане


● масло - колкoто остане от плънката
● жълтъци - 1 бр.

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното и с част от него вършим кашица с прясното мляко, захарта и маята. Когато маята се задейства я прибавя дружно с останалите артикули за тестото при брашното.

Замесва се безпрепятствено и не лепнещо тесто. Слагате го в купа, намазвате го леко с олио, покривате го със стреч фолио и от горната страна хавлийка и го оставяте да втаса. Когато удвои размера си делите тестото на две и разточвате две кори с дебелина 2-3 мм.

Едната я мажете с четчица с масло и след това наръсвате щедро със сирене, а другата я захлюпвате от горната страна и.От маслото ще ви остане, само че вие го смесете със жълтъка и с тази примес най-после ще намажете готовата за печене пита. Режете с кръговиден нож за пица на 16 що годе равни елементи като оставите разстояние една чашка от центъра. След това хващате едното триъгълниче и го слагате върху другото, по този начин направете със всички (две по две) и ще станат осем. Хващате едното и го засуквате и завъртате на охлювче, като гледате крайчето му да се подпъхне изпод.

Първото охлювче го поставяте в центъра, а другите около него. Слагате в кръгла тавичка застлана с хартия за печене. Когато го местите ще се поразмести, само че елементарно се наместват назад. Оставете за 10-15 мин да отпусне и след това я пъхнете във фурната на 160-170 градуса, като не би трябвало да е предвърително загрята, с цел да довтаса в печката.

Печем до златисто. Когато я извадите я напръскайте с водичка и я покрийте със забрадка. Оставете да истине малко да не стане тиклава.

Аз я подготвих вечерта и по този начин имах закуска за сутринта!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР