И петимата задържани за финансиране на тероризъм, остават в ареста,

...
И петимата задържани за финансиране на тероризъм, остават в ареста,
Коментари Харесай

Петимата, задържани за финансиране на тероризъм, остават в ареста

И петимата арестувани за финансиране на тероризъм, остават в ареста, реши Спецсъдът като взе за тях мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, оповестява БГНЕС. Делото се гледа при закрити порти.

Обвиненията на четирима сирийци и българската гражданка са две - първото е, че групата е правила небанкови парични интервенции по метода " хауала ", при който парите се оставят при медиатор в една страна и се взимат от втори човек в чужбина, а второто обвиняване е за подготовка на терористични офанзиви в непознати страни.

" Те са упрекнати за две закононарушения срещу републиката. Едно от закононарушенията е за това, че са работили по друг метод в интервала от началото на 2016 година до 18.01.2018 тази година, с цел да осъществят индиректно, финансиране на терористична организация, която работи на територията на други страни. Информацията, с която към този миг разполагаме, е, че вследствие на дейностите на тази група към този миг сме документирали над 25 млн. евро, които са били трансферирани през членовете на групата към терористични организации в чужбина и над 100 автомобила, леки, които са били превозени от България до сирийските територия. Второто обвиняване, което е повдигнато, е за това, че са взели участие и са членове на група, която си е сложила за цел осъществяване на дейности по глава 1 от Наказателния кодекс, а точно финансиране - директно или индиректно - на терористична организация ", обясни в събота представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

С обвиняване бяха шестима души. Един мъж е разгласен за интернационално търсене и следствието против него се води задочно.

" Шестото лице е привлечено като обвинен в негово неявяване, задочно. Той се търси и е мъж от сирийски генезис. Всички непознати жители обитават на законно съображение на територията на страната. Трима от тях са с статут на краткотрайно пребиваващи. Двама от тях са непрекъснато пребиваващи чужденци в България ", сподели тя./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР