И партийните, и безпартийните граждани имат право да правят номинации

...
И партийните, и безпартийните граждани имат право да правят номинации
Коментари Харесай

Мая Манолова разкри условията, при които би се кандидатирала за кмет на София

И партийните, и безпартийните жители имат право да вършат номинации и да оферират претенденти за разнообразни позиции. Същото право важи и за партиите и мисля, че те ще повдигнат претенденти.

Това отговори омбудсманът Мая Манолова на въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София. "От четири години съм безпартийна и ме интересуват единствено ползите на жителите. Аз сама ще взема решение дали да се кандидатирам за кмет на София. Ще преценява дали има действителен цивилен интерес и къде ще бъда по-полезна за жителите на София - като омбудсман или като кмет. Като взема своето решение, вие ще бъдете първите, които ще го разберете. Имам задоволително друга работа, в това число и през днешния ден. В сряда ще внеса Законопроект за частния банкрут. Имам стратегия за август и тя е обвързвана на 100% със отбраната на ползите на жителите ", безапелационна бе Манолова.

Днес омбудсманът Мая Манолова организира среща в институцията с представители на цивилен начинания от разнообразни квартали на столицата, които стачкуват против презастрояването и за правото на почтено обезщетение на притежателите с възобновени парцели. Манолова инициира срещата по искане на жители от предишния четвъртък, 25 юли 2019 година, на митинга пред Столичната община на поданици от кварталите „ Горубляне “, „ Дървеница “, „ Бусманци “, „ Кривина “, „ Казичене “, „ Обеля “, „ Младост “, „ Овча купел “, „ Дианабад “ и други "С моя екип имаме поредна позиция за презастрояването. Гражданите имат право да живеят в зелена София. Идеята за днешната намира се роди на последните два митинга пред Столична община, когато се пробваха да настроят жители против жители - едните, които се борят против презастрояването и другите, които желаят да бъдат обезщетени почтено за върнатите им парцели. Това не съумя и ето ни през днешния ден тук. Аз като омбудсман би трябвало да пазя и едните, и другите жители ", разгласи Манолова.

"Със сигурност ще има още срещи, тъй като единствено с разговор може да се откри решение. Моята позиция е ясна - нито едно живо дърво не би трябвало да бъде отсечено повече. В цяла София е едно и също - застрояване, унищожаване на градинки, опити за небостъргачи. На това би трябвало да се постави точка. Аз пазя и двете страни. Щом общината не може да компенсира притежателите на възобновените парцели, тогава би трябвало страната да се намеси. Тези хора би трябвало да бъдат обезщетени заслужено и почтено, само че не би трябвало и да продължава презастрояването и премахването на зелените площи, междублоковите пространства и градинките ", съобщи Мая Манолова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР