И пари, и легла, и болници ще има, защото е

...
И пари, и легла, и болници ще има, защото е
Коментари Харесай

Д-р Кокалов: Трябва да се промени начинът на финансиране в здравеопазването

И пари, и кревати, и лечебни заведения ще има, тъй като е въпрос на организация. Липсата на личен състав не е от през вчерашния ден.
Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия доктор Иван Кокалов от КНСБ.

По думите му Коронавирус сподели тази липса, както и че страната би трябвало да се намеси интензивно в опазването на здравето.

Държавата по принцип би трябвало в такива моменти да се намесва. Има и подобен текст в новия проектобюджет за касата, в който страната може да превежда пари и дотации при условия, че има нужда по отношение на COVID-19, посочи доктор Кокалов.

" Вноската би трябвало да се усилва, само че тя е обвързвана с приходите на популацията. Тя е обвързвана с доходи, които са нужни на страната. Но няма по какъв начин, в случай че не се подвигат приходите, да се подвига вноската, тъй като това е натоварване за всеки – шеф, служащ, чиновник. Няма по какъв начин приходите да не нарастват “, акцентира синдикалистът.

Сега всеки регистрира, че в опазването на здравето – и лекари, и сестри, и различен личен състав, е изтощен, тъй като е пренатоварен. В същото време говорихме по какъв начин би трябвало да се усилват приходи, с цел да има мотивация да не напущат лекари и сестри България, добави доктор Кокалов.

Той е уверен, че методът на финансиране в опазването на здравето би трябвало да се промени. За страдание разликите в заплащането освен сред София и провинцията, само че и в обособените лечебни заведения на един и същи личен състав, са големи, сподели още доктор Иван Кокалов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР