И отново – за пореден път – в Съединените щати

...
И отново – за пореден път – в Съединените щати
Коментари Харесай

Гражданската война в САЩ тече в момента

И още веднъж – за следващ път – в Съединените щати стартира да се обяснява добре познатият въпрос: кой сподели тези прелестни думи, че „ не огнестрелните оръжия водят цивилен войни, политиците. Цевите поставят завършек на гражданските войни. Политиците ги стартират. “

По принцип това е доста хитро деяние: да се принуди публиката да разбере кой е споделил това - или известният професор в Съединени американски щати Джак Минзи, или изцяло незнайният публицист Даниел Грийнфийлд. Докато го измислят, те ще прочетат текста на самата тирада, която Грийнфийлд въпреки всичко е произнесъл. И там преди всичко написа, че гражданската война в Съединените щати към този момент е в ход.

И в този момент цитатът - с прибавен цялостния текст към него и занимателен спор за авторството - още веднъж стана настоящ. Защото ръководещата (досега) Демократическа партия прозорливо се хвана за следващ случай с всеобща пукотевица в учебно заведение от уединен (задължително бял) психар с пушка и прозорливо се опита да я употребява, с цел да сбъдне остарели фантазии: разоръжаването на републиканския електорат, това в действителност е половината Америка.

Думата „ предвидим “ тук е неизбежна. Защото всичко върви по от дълго време изтъркани ноти. Първо, добре съгласуван писък в демократичните медии: в страната от 300 до 500 милиона оръжия са в частни ръце - и това са ръцете на републиканците, сигурно расистки бели мъже (което за демократите е обликът на врага). След това разгорещената тирада на президента и законопроект импортиран в Конгреса, който е подсилен от всички демократи (Камарата на представителите, където имат мнозинство), само че блокиран от републиканците (Сенатът). Най-накрая компромис. А в този момент оръжията – може би – ще бъдат продадени на 21-годишни, а не на 18-годишни, а купувачът ще се нуждае от съществени документи от психиатри. А това е незнайно, тъй като към момента няма финален избор.

А другата страна също толкоз предвидимо издава остарелия набор от причини, които се свеждат до обстоятелството, че Америка е във война отдавна и за това са отговорни не цевите, а демократите (Виж по-горе).

И този мотив е забавен за нас, тъй като демонстрира положението на нацията, чиито сегашни водачи към момента се пробват да диктуват правила, правила и всичко останало на света. Що се отнася до оръжията в частни ръце, тогава, несъмнено, има чисто американска традиция, която прави тази нация съвсем неповторима. Вече не е толкоз забавно.

Помислете мнението на Републиканска Америка за това по какъв начин се стигна до тук: да вземем за пример размисли върху двата кино лентата за военни водачи – „ Топ Гън “ през 1986 година и неговото продължение от 2022 година Критикът тук споделя: остарялото кино през днешния ден наподобява като история за това каква би била Америка в този момент, в случай че нашите ръководещи в продължение на 40 години не бяха създали с нея това, което виждаме в този момент. И какво ново. Ние, по-специално, виждаме на екрана стратегически зложелател (явно с китайска националност), летящ на по-модерни самолети от нашия. И виждаме (вече не във филмите) Пентагона, който се грижи повече не за летателните умения, а за „ приобщаването “, т.е. специфични стратегии за привличане на гейове и транссексуални хора във въоръжените сили. Като цяло страната не има вяра в себе си и прави демон знае какво.

Но до момента в който във въоръжените сили си имат техните проблеми, в сякаш мирния живот царува същинско кръвопролитие. Тук можем да препоръчаме добре формирано досие от причини за това кой и какво в действителност убива американците и какво се случва като цяло, досието е малко, само че с десетки връзки към първоначални източници на статистика.

От него излиза наяве: основният палач на страната не е пушката в ръцете на неприятния бял републиканец, а свръхдозата опиати. В Съединените щати има пет пъти повече такива смъртни случаи, в сравнение с от патрони. А кой прави опиатите известни и трови хората с упойващи е добре позната история. И това също е един от признаците за общ систематичен срив.

Има и статистика от 1950 година: 96% от всички всеобщи стрелби се случват в Щатите на територии, където продажбата на оръжие е неразрешена от ръководещите там демократи. И 90% от цевите, участващи в стрелби, са добити незаконно. С други думи, това нормално се случва в обстановки, при които спазващите закона жертви явно не могат да се защитят.

Но това не е всичко. Около половината от убитите предходната година са черни, а 88% от убийците са със същия цвят. Това е макар обстоятелството, че чернокожите съставляват към 13% от популацията на страната.

Освен това Америка в действителност претърпява невиждан подем на принуждение, в това число убийства, само че има доста съответни виновници и характерен механизъм за възникването. Всичко стартира през 2020 година, когато броят на насилствените смъртни случаи набъбна с непредвидените 29%, а измежду младежите с 47%. И още веднъж множеството от жертвите са чернокожи. През идващите години броят на убийствата остава на почти същото равнище.

А 2020 година, припомняме, е, когато демократите, с цел да си върнат властта от републиканците, направиха отлично нещо: пуснаха по улиците на градовете, най-често следени от тях, банди радикали с всевъзможен цвят на кожата. И в това време те започнаха акция за отнемане на полицията от средства и просто гнет против правоприлагащите органи. И това двойно деяние към този момент е много сходно на революция.

Да, и какво сподели Даниел Грийнфийлд за тази война през януари 2018 година, т.е. година след избора на Доналд Тръмп, с изключение на къс афоризъм? Ето какво: в случай че вие (тоест двете половини на Америка) се ненавиждате, само че признаете резултатите от изборите, въпреки всичко имате страна. Ако спрете да приемате този резултат, тогава стартира противоположното преброяване до гражданската война.

Демократите, продължава той, не признават — и от дълго време — не признават резултатите от никакви избори, с изключение на тези, които завоюват. Освен това, в случай че в Белия дом има демократ, тогава този човек може да направи всичко. Ако републиканец се появи ненадейно там, той не може да направи нищо - безусловно нищо. Включително и тъй като административният уред е под цялостен надзор на демократите. И всичко това дружно към този момент води до революция.

Вярно е, както виждаме, двете страни я водят с разнообразни средства. Републиканците минаха в защита: те се усмихват, когато видят опитите на врага да обезоръжи електората им. И демократите употребяват други типове оръжия, в това число информация, а бандите на уличните радикали, апропо, също са въоръжени. Войната е в ход.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР