И обобщи, че от началото на инвазията руската армия е

...
И обобщи, че от началото на инвазията руската армия е
Коментари Харесай

Зеленски: Всеки ден Русия изтрелва по 40 ракети към населените места

И заключи, че от началото на нашествието съветската войска е изстреляла 1370 ракети. Той заяви и, че седем души са починали при ракетен удар по централата на районните управляващи в южния град Николаев, заяви Асошиейтед прес, представена от Нова телевизия.

Зеленски, който приказва пред датския парламент посредством преводач, съобщи, че при удара през днешния ден е имало и ранени - 22 души. Каналът в Teлеграм на регионалния шеф Виталий Ким сподели зееща дупка в центъра на девететажната постройка.

Ким упрекна съветските сили, че са изчакали хората да дойдат на работа в постройката, преди да я ударят, и съобщи, че е имал шанс да избeгне обстрела, тъй като се успал.

Зеленски също по този начин прикани Европейския съюз да изключи всяка опция Русия да печели пари в Европа, както и Брюксел да престане да слуша " каквито и да било оправдания " от страна на управляващите в Будапеща.

Той акцентира, доколкото европейската политика към този момент е ориентирана към редуциране на екологически рисковите запаси, " съветската експанзия срещу Украйна и срещу всичко, на което е построен животът в Европа, е мотив за зелената промяна на континента. Европа би трябвало да се откаже от съветския петрол колкото е допустимо по-бързо ", цитира думите му организация Укринформ.

Зеленски е правил онлайн изявления пред законодатели в няколко страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Швеция, Германия, Канада, Израел, Япония и Европейския съюз. Утре той ще приказва пред Народното събрание на Норвегия. Пред датския парламент той съобщи, че " бруталността е по-жестока от това, което сме виждали по време на Втората международна война ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР