И областни управители от кабинетите на Гълъб Донев влизат в

...
И областни управители от кабинетите на Гълъб Донев влизат в
Коментари Харесай

Служебни министри загряват на гърба на Радев, както направи Стефан Янев преди 2 г.

И регионални шефове от кабинетите на Гълъб Донев влизат в борба на вота

Така както преди 2 години Стефан Янев се включи в политиката, стъпил на кариерата си като министър председател отпред на служебното държавно управление на Румен Радев, в този момент министри от последните два кабинета “Донев ” загряват за локалните избори наесен. През 2021 година президентът не поддържа новата партия на Янев, опровергавайки по този начин, че това е негов политически план. И в този момент не се чака Радев да даде рамо на който и да е от министрите си за кметския пост, опровергавайки слуховете, че посредством тях самият той се включва в локалните избори.

За Пловдив да вземем за пример се спряга някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев. Преди време пред “24 часа ” той призна, че не му е непозната концепцията да играе за кмет. До момента обаче още не е оповестил кандидатурата си, а по информация на “24 часа ” връзките му с президента били много охладнели.


Името на Иван Шишков се спряга за кмет на София Кадър: Нова нюз
Не са публично оповестени и други двама членове на кабинета “Денков ”, които се сочат за възможни участници в локалните избори. За София се завъртя името на някогашния районен министър арх. Иван Шишков, а за Варна - на енергийния Росен Христов.



Ако се кандидатират, и тримата ще бъдат издигнати най-вероятно от инициативни комитети, само че не се чака да получат поддръжка от президента, споделят осведомени с настроенията на “Дондуков ” 2.

Радев към този момент прибра в екипа си огромна част от някогашните служебни министри, като експремиерът Гълъб Донев към този момент е най-близо до президента - стана началник на кабинета му. Преди да оглави двете служебни държавни управления, той му бе секретар по обществената политика. Секретар по сигурността е Димитър Стоянов, който бе боен министър, правосъдният Крум Зарков стана секретар по правни въпроси. Като секретар по стопанска система се върна Христо Алексиев. Други трима служебни министри са съветници - Явор Гечев по въпросите на селското стопанство, Александър Пулев по тематиката за нововъведенията, а Росица Карамфилова-Благова - по екология. Последно към екипа се причисли Илин Димитров, който стана секретар по просвета, обучение и туризъм.

Подобен проблем като при тримата министри има и при регионалните шефове, някои от които се включват в кметската конкуренция също с помощта на рейтинга и самочувствието, добити като част от държавните управления на Радев.

Кандидатурата си към този момент разгласи Минчо Афузов в Сливен. Той е член на Българска социалистическа партия, само че е повдигнат от цивилен предприемчив комитет и разгласи че ще търси поддръжка от всички леви сили. Това стана мотив “Позитано ” 20 да спусне експлицитна възбрана до структурите си да поддържат за локалните избори някогашни регионални шефове на Румен Радев.



И различен ексобластен, само че към този момент и някогашен бесепар също ще играе за кмет. Трендафил Величков, който преди години последва Георги Първанов в АБВ, беше регионален шеф на Пазарджик по време на служебните кабинети.



Очаква се за кмет да играе още веднъж Стефан Сабрутев в Смолян. На предишните локални избори бе претендент на Българска социалистическа партия, само че по-късно мина към хората на Радев.



Бившият регионален шеф на Ловеч Светослав Славчев също се спряга за вота. Преди време той беше кмет на община Димово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР