И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим,

...
И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим,
Коментари Харесай

Акад. Денков: И Меси да предложим, мнозинство няма да има

" И нобелов лауреат да предложим, и същинския Меси да предложим, несъмнено няма да събере болшинство. "  Това съобщи акад. Николай Денков - претендент за министър председател от " Продължаваме промяната ", пред Нова телевизия, разяснявайки проектът на Политическа партия за втория мандат и програмната декларация по цели, за която ще търси поддръжка.
Прочетете още
Така с мигане направи отпратка към най-популярното съпоставяне - че Бойко Борисов е Меси за българската политика. 

" Това, което би могло да ни сплоти, са ясни национални цели, които би трябвало да се вземат решение. Никой от тези няма да събере 100 % към себе си, въпросът е всеки от тях да събере болшинство. Искаме да бъдат заложени освен задачите, а и съответните законопроекти. Не е въпросът единствено за едни декларирани планове, въпросът е да се постави план-график какво би трябвало да свърши Народното събрание и паралелно с него - какво би трябвало да свърши Министерският съвет, с цел да се реализиран. Ако всеки един от тези пакети е събрал болшинство, тогава - в случай че някой не е извършил обещанието си, би трябвало да поеме политическа отговорност ", продължи той.

Той счита, че даже да няма държавно управление, само че тази декларация бъде призната " това значи, че най-малко една крачка напред сме създали и сме споделили: ето това е проектът за 20223 година ".

" Няма по какъв начин да създадем съдружно съглашение с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Няма по какъв начин да има техен министър в дадена сфера. Техен министър значи да имаме подписано съдружно съглашение. не вървим към този формат. Това, което може да кажем, е, че, в случай че те поддържат съответната декларация, ние може да обсъдим с тях. И това ще бъде полемика. Ако имат доста мощни причини за какво някой министър би бил по-подходящ от различен, с цел да се реализиран тези цели, това ще го обсъдим. Дискусия за имената - да, можем да създадем такава ", сподели Денков.

" С Българска социалистическа партия ще обсъждаме опциите. Министри от Българска социалистическа партия би могло да има, в случай че това бъде възприето. Както знаете, " Демократична България " поддържа този метод доста устойчиво ", добави претендентът за министър председател от Политическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР