И народните представители, нечленуващи в парламентарна група, ще имат право

...
И народните представители, нечленуващи в парламентарна група, ще имат право
Коментари Харесай

ГЕРБ към БСП: На път сте да влезете в коалиция с COVID-19

И народните представители, нечленуващи в парламентарна група, ще имат право на декларация от трибуната на Народното събрание. Това реши Народното събрание с допълнение в своя устав, съобщи Българска телеграфна агенция. Предложението е импортирано от депутатите, напуснали ПГ на "БСП за България ", които назовават себе си "група на прогресивните социалисти ".

Досега право на декларация имаха единствено парламентарните групи. Сега един път на съвещание ръководителят ще може да даде думата на представител на 10 и повече народни представители, нечленуващи в парламентарна група, по въпроси отвън разисквания дневен ред. Когато самостоятелните народни представители са повече от 10, същите към този момент ще разполагат с времето за изявление на най-малката парламентарна група.

Независимият депутат Красимир Янков показа претекстовете за смяната в правилника и уточни, че групата депутати, определящи се като прогресивни социалисти, ще изпълнят мандата си отговорно и ще отстояват ползите на гласоподавателите. "Определяме като политически безконтролно бойкотирането на естественото действие на българския парламент при взимане на решения с национално значение, каквито са гласуването на данъчните закони и на бюджета на Република България ", съобщи той. Осигуряването на кворума за съвещание е обвързване на всеки депутат, означи Янков.



От Българска социалистическа партия упрекнаха ръководещите в договорка, с цел да обезпечат кворума, а от ГЕРБ показаха, че през вчерашния ден не е имало кворум, тъй като има заболели депутати, и укориха левицата, че са "на път да влязат в коалиция с ковид ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР