И на втория ден от първото заседание на 48-ото Народно

...
И на втория ден от първото заседание на 48-ото Народно
Коментари Харесай

Четвърти неуспешен опит за избор на шеф на НС

И на втория ден от първото съвещание на 48-ото Народно заседание депутатите не съумяха да намерят болшинство за избор на ръководител. В четвъртък се организираха две процедури по желание, само че и те бяха безуспешни като вчерашните две. Трите председателски съвета денем също не доводоха до това партиите да намерят единомислещо решение.

Така опитите за избор на ръководител ще продъжат в петък, когато ще бъде третият ден на първото съвещание. 

В началото на пленарния ден в четвъртък беше изработен трети опит за избиране на ръководител, като този път номинациите бяха четири - Росен Желязков (ГЕРБ), Йордан Цонев (ДПС), Петър Петров ( " Възраждане " ) и Кристиан Вигенин (БСП). От Политическа партия съблюдаваха оповестеното късно в сряда решение да не издигат отново Никола Минчев за поста. Това обаче по никакъв метод не реши казуса, тъй като издигнатите претенденти получиха същата поддръжка като вчерашната - т.е. по-малка от нужната. Така още веднъж началник на Народното събрание не бе определен.

Председателстващият съвещанието Вежди Рашидов разгласи, че това е последният опит за избор на ръководител под формата на конфликт сред обособените обединения. Депутатите излязоха в едночасова отмора и председателски съвет търси консенсусно общо решение. Почивката продължава доста повече от час, а вторият за деня председателски съвет не стигна до решение. Малко след него стартира и трети, откакто той свърши, съвещанието най-накрая бе възобновено и дебатът се трансферира в залата.

Междувременно от ГЕРБ отдръпнаха първичния си претендент Росен Желязков, само че предложиха Вежди Рашидов, а по-късно той отдръпна номинацията си. В последна сметка при второто гласоподаване на претендентите за ръководител за деня на балотаж отидоха Кристиан Вигенин (БСП) и Йордан Цонев (ДПС), само че нито един от тях не бе определен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР