И на вас ще кажа – визията ми за работещо

...
И на вас ще кажа – визията ми за работещо
Коментари Харесай

ИТН към Габриел: В момента сте кандидат за премиер без подкрепа, въпросът е в детайлите

И на вас ще кажа – визията ми за работещо държавно управление за България, за екипна България, би трябвало да е изпълнена с три думи с А – упоритост, престиж, ангажимент ”, разясни тя.

 

„ В тази по този начин обрисувана рамка, бих желала да показва в резюме целите – когато предлагаш разговор на възможни бъдещи сътрудници, се чака те да бъдат направени в елементи, обрисувани и модифицирани. Приоритет номер едно – работещо държавно управление.

 

След това – приемане на Бюджет 2023 година, правосъдна промяна. Може да се отиде и по-далеч и да се приказва за конституционна промяна ”, добави Мария Габриел.

 

Тя удостовери, че първото, което би желала да види от министъра на правораздаването, е да внесе пред Висш съдебен съвет искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев поради оронване престижа на правосъдната власт.

 

„ Още цели – преодоляване на цените и инфлацията. Гарантиране на енергийната сигурност. Приемането ни в еврозоната. Преодоляване на двугодишното забавяне по оперативните стратегии, ПВУ, Програмата за развиване на селските региони.

 

Сигурността на жителите – ограничения за превъзмогване на битовата престъпност, войната на пътищата, мигрантския напън, участието ни в Шенген, рационализация на армията. Модернизация в науката, нововъведенията, образованието, културата, дигитален и зелен преход ”, добави тя.

 

Балабанов сподели, че от Има Такъв Народ ще поддържат концепцията на Мария Габриел да бъде поискана оставката на Гешев

 

„ Тези цели са прелестни, само че ми се желае да бъдат основа за разговор. За нас е доста значимо вашата първа реакция и по-късно оставаме отворени за дискутиране на повече елементи ”, приключи Габриел.

 

„ Няма политическа партия, която може да ръководи сама. Надявам се като водеща политическа мощ да осъзнавате това, което казахте – потребността от разговор и мощно налагане на ваши решения няма по какъв начин да се случат, колкото и да е изкушаващо това. Говоря от горчив опит от присъединяване ни в изпълнителната власт ”, съобщи Тошко Йорданов от „ ИТН ”.

 

„ Можем да водим разговор и да стигнем до общи цели. Въпросът е в детайлите и акцентите, където можем да имаме разминавания, и те би трябвало да се изчистят в диалог на експертно равнище. Хубаво е да имаме правосъдна промяна. Изявлението ви за Гешев го поддържаме. Но не е единствено това. Замяната на един човек с различен няма да е правосъдна промяна. Има потребност от смяна на Конституцията, КПКОНПИ също има потребност от смяна. Ние ще сме прецизни да не се трансформира в бухалка новосформираното КПКОНПИ ”, сподели още той.

 

„ Важно е кои хора ще извършват тези цели. Можем да стигнем до единодушие единствено за ясно обрисувани цели с съответни периоди и стъпки с поредност. В момента сте претендент за министър председател без поддръжка. За да я получите, би трябвало да търсите единодушие от политическите партии ”, безапелационен бе той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР