и могат да доведат до възобновяване на конфликта в региона.

...
и могат да доведат до възобновяване на конфликта в региона.
Коментари Харесай

ООН: Санкциите на САЩ влошават ситуацията в Сирия

и могат да доведат до обновяване на спора в района. Това е записано в оповестен през днешния ден отчет на самостоятелна комисия на Организация на обединените нации по отношение на следствие в сирийската страна.

One day in 2015, the Islamic State terrorists sold 42 Yazidi women for between $500 and $2,000 in eastern Syria. The Yazidi women were kidnapped from Sinjar District in Iraq when IS invaded Sinjar, the Yazidi homeland, in 2014.
— Yazidi الايزيدية (@Ezidi2)
 Тръмп призна, че желал Башар Асад мъртъв, само че Матис отказал Тръмп призна, че желал Башар Асад мъртъв, само че Матис отказал
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкри, че е бил податлив да поддържа задача за убийството на сирийския водач Башар Асад през 2017 година, само че...
Във връзка с разрастващата се бързо икономическа рецесия, световната пандемия и усилването на глобите се задълбочава загрижеността, обвързвана с достъпа до вода, електричество и гориво, за които се говореше и по-рано. Това, на собствен ред, крие риск от поддържане на главните аргументи за подновяването на споровете – възходящите беднотия и неравноправие.
Експертите на комисията приканват в тази връзка интернационалната общественост и обособените страни да смъкват глобите против Сирия, да дават безконтролен достъп до страната на самостоятелни филантропични организации и структури, занимаващи се със отбрана на човешките права, и да обезпечат достъп до продоволствия, съществени медико-санитарни материали и средства за битка с COVID-19.
„ Ако погледнете през днешния ден Сирия, стопанската система на страната е изцяло разрушено. Това значително се дължи на глобите. Ние сме обезпокоени от глобите и от това, че те може да задълбочат страданията на мирното население ”, се акцентира в документа.
В края на 2019 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа закон, добил популярност като „ Цезар ”. Той влезе в действие на 1 юни и включва въвеждането на наказания, които засягат на процедура всички области на стопанската система на Сирия.
 Безпрецедентен апетит в Сирия на фона на американски наказания и зараза Безпрецедентен апетит в Сирия на фона на американски наказания и зараза
Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да се влошат, предизвестиха няколко неправителствени организации. Предупреждениет...
Санкционният лист беше уголемен на 17 юни, като под рестрикциите попаднаха 14 индивида, в това число брачната половинка на президента Башар Асад и сестра му Бушра, както и 21 организации.
Министърът на външните работи Валид Муаллем съобщи, че по този метод Вашингтон се пробва да лиши сирийското население от „ последния къшей самун ” и употребява глобите като последно средство за реализиране на задачите си в Сирия. По думите му, Дамаск към този момент се е научил да противодейства на глобите и подхваща нужните дейности за битка с последствията от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР